Match mot Snipers och vi har haft ett par jämna möten tidigare och historien upprepade sig än en gång. Gott mod i KFK leden efter en stark insatts mot 4:e placerade SBK där dåligt sikte berövade oss på 3 poäng. Stor rusning till denna match och 21 spelare blev 16 då Fyra man fick snällt sätta sig på läktaren och Skyttekungen Mattias kastade in handduken Pga av skada.

Vi pratade innan om att vara med på start och glömma att det skiljer 10 poäng lagen mellan men så blev det alltså inte. Snipers startade väldigt piggt och vi stod på hälarna medan dom löpte sönder oss och dom fick också utdelning direkt på matchens första avslut. Vi sover helt enkelt och Snipers tar sig igenom i djupled och avslutar mot bortre, Jocke är på den med händerna men lyckas inte styra bort den, 0-1 efter endast 2 minuters spel och det kunde inte ha börjat sämre. Men inte blev vi uppgivna för det utan efter det här så ringer det väckarklockor i huvudet på hela laget och en 10-15 minuter lång massiv press inleds.

Vi får en frispark på mittplan efter 4-5 minuter och Samir stegar upp och alla förväntar sig inlägg men Samir vill annat. Han går på skott och bollen stiger hela vägen fram till mål och bollen tar stenhårt i STOLPEN! Returen dansar fram och tillbaka mellan orange och blått längs med mållinjen ett par gånger och bolljäkeln vill inte in i mål där, SBK all over again. Frisparken var helt klart värd ett bättre öde och Samir har visat sig vara ett riktigt bra tillskott till KFK.

Vi matar vidare och Snipers beter sig stressat, här såg man att dom inte vunnit en seriematch på 15 månader och att vara i ledning är något dom inte är vana med. Vi spelar oss upp längs högerkanten och bollen spelas in i boxen, Rickard suger åt sig den och trycker sig förbi sin försvarare och spelar fram Max som retfullt enkelt rullar in 1-1. Pressen fortsätter där efter och vi vaskar fram ett par avslut och pressar Snipers till att slå bort bollen över linjen. Vi får en hörna som Pete sedan lyfter in till lagets kanske vassaste huvudspelare Max som enkelt vinner sin luftduell och nickar bollen hårt men tätt, tätt över ribban. Tänk att psykologi har en sådan massiv inverkan på ett lag, som natt och dag på bara minuter.

Spelet jämnas sedan ut och det står och väger, Snipers står för bollinnehavet och rullar fint utan att direkt skapa något och vi spelar oss upp och hittar avslut som allt som oftast gick utanför.  Pete var sedan igenom i slutet av halvleken och ensam med målvakten så bestämmer han sig för att lobba vilket slutade med att bollen landade i nätet bakom ribban. En kombination av otur och trötta huvuden gör att vi åter igen missar lägen som borde ge oss mål.

Snipers bästa målchans i matchen kom efter ca 40 minuters spel då en krossboll slås mot bortre delen av straffområdet, vår back missbedömer bollbanan och missar bollen, deras lagkapten tar ner bollen perfekt och löper i full fart mot Jocke, den borde nog suttit men vår vägg i mål kommer ut perfekt och gör en jätteräddning med foten! Strax där efter får Snipers sparka ut bollen då skottet tog illa och jocke vrickade foten rätt illa av det hårda avslutet men inget som inte lite tejp kunde fixa inför 2:a Halvlek.

Första halvlek är över och 1-1 i paus. Smått frustrerat på sina håll i laget då vi inte riktigt får tag på snipers på mitten och att vi är dåligt synkade i pressspelet vilket ger dom utrymme att spela runt oss.

Andra halvlek är ett långt krig och Snipers håller i taktpinnen, Snipers har ett bra rull på bollen medan vi å andra sidan kan spela försvarsspel i sömnen och sedan ställer om med ett rakare och tyngre spel. Mycket går genom Pete på för vår del, och sista 20 så lossnar det lite åt båda håll. Snipers har kanske inga rena avslut mot mål men farliga instick som visslar förbi och genom vårt straffområde samt ett par farliga hörnor.

Nu händer något som hade kunnat bli matchavgörande. Snipers målvakt plockar bollen och dom flesta inklusive domaren vänder sig om och då tappar! Snipers målvakt bollen och max är där och snappar upp den och rullar in den i öppet mål, dock så går domaren på Snipers linje som skriker om att Max sparkat den ur händerna på honom. Tungt för oss och tur för Snipers att domaren inte hade ögonen där dom bör vara. Strax efter detta vaskar vi fram en hörna. Den lyfts in av Pete och åter igen så vinner max sin nickduell enkelt och han nickar i ribban! VÅR FJÄRDE TRÄFF I RAMEN PÅ 180 MINUTER!

Lite ströchanser hit och dit efter detta och även Snipers får ett mål bortdömt för offside, enligt vår back som var sist så var det offside och domaren höll uppenbarligen med. Vi jobbar vidare trots att spelet hackar rejält med lite avslut ur hyfsade lägen som hade kunnat smita in men den fuktiga bollen ville annat. Det luktade kryss lång väg men då lossnar det. Max tar emot bollen, ser Samir mellan backarna som för stunden var inne som forward, bollen slås och snipers backen ställer till det för sig och Samir med sin välvuxna hydda tackar och tar emot, glider förbi och sätter bollen hårt och lågt brevid målvakten 2-1 i 84:e minuten!

Efter detta går vi direkt ner på en 4-5-1 uppställningen och vill stänga matchen medan Snipers fyller på med allt förutom mittbackar och vi kämpar med både schysta och oschysta tilltag och jag kan tycka att vi kanske borde fått ett gult eller två till men det visar att vi verkligen vill vinna. I matchen slutskede så får vi ett läge att avgöra matchen, Max tar som så många gånger förut ner en långboll inväntar Pete som får bollen i djupled i utkanten av straffområdet. Han spelar osjälviskt bollen in mot straffpunkten till Kim som med en back hängandes i ryggen inte lyckas få bollen på mål, men vad gör det?  För kort senare så blåser domaren av matchen och ännu en gång går vi hem med en uddamålsseger mot Snipers.

Vårt spel hackar rejält ännu en gång mot Snipers.. Svårt att säga vad det beror på men vi kanske har problem med att möta lag som vi känner att vi ska slå istället för att inte ha något att förlora? Samt att Snipers snabba och lite mindre spelare inte passar vårt välvuxna lag särskilt väl. Vad vet jag, 3:e raka segern som Snipers blev det och dom får fortsätta jaga sin första seger på annat håll. Jag är dock övertygad om att dom kommer slå Tolkarna och eventuellt ett Nockebyhov som verkar vara i upplösningstillstånd efter vad jag läst på Stockholms Hemsida.

Snipers kunde lika gärna vunnit den här matchen, dom spelade helt ok fotboll. Men vi har en boll i stoplen, en i ribban samt ett korrekt mål som dömdes bort så dom 3 poängen hamnade på rätt ställe i slutändan.

Vi gjorde vårt jobb, det var inte vackert, men det viktiga var att 3 poäng kom in på kontot inför mötena mot Qaran, Åkeshov och Cassi.