Bragden på hagen!

Eftersom andra lag utöver oss själva läser dessa referat så vill jag backa bandet till 48 timmar innan avspark. 12 namn fanns på laglistan där 2 av dem var sjuka och förmodligen inte kunde spela. Det viskades lite om att det fanns en risk för WO i denna match då dom 14 nej-svaren såg ut att ta knäcken på oss. Tack och lov så fick vi in ett par ja svar i grevens tid och vi var till slut 13 spelare i  speldugligt skick.

Svårt att sätta fingret på känslan i laget men vi visste att det skulle bli ett helvete där ute mot pigga och spelskickliga junisar. Största fokus låg på att hålla tätt första 20 för att sedan hitta in i matchen där efter då vi knappast räknade med att kunna matcha deras 15 man starka trupp sett över 90 minuter., men så blev det alltså inte.

Redan efter några minuter så ligger bollen i vårt nät efter ett mycket vackert mål av Åkeshovs anfallare där han vänder bort en något sovande backlinje och lägger upp den i bortre. Inte långt där efter så har Åkeshov etablerat spelet runt vår box. Det som sker är att dom bryter in från kanten och släpper in ett instick i boxen på en spelare som sprungit sig loss från markering som enkelt rullar in 0-2 och det kan inte ha gått mer än 15 minuter. Våra gameplan hade havererat totalt och resten av dom första 45 kämpar vi för att försöka hitta en strimma hopp och vårt spel samtidigt som en och en annan gamnacke skymtats under första halvlek.

I paus försöker vi peppa igång varandra och bestämde oss för att mittfältet måste vara mer balanserat samt att max skulle falla ner en bit och suga in bollen för att vi skulle komma in i matchen.

Åkeshov fortsätter rulla bra och hade två nickar i ribban som vassaste chanser även om jocke var där på den ena av dom. Runt minut 65-70 var det dags att gå all in från KFK. Samir byttes in på topp och vi började fylla på med folk framåt. Jag vet knappt vad vi hade för formation där men om jag måste gissa så var det 4-1-2-3 typ. Många flytande positioner men med ett jäkla hjärta och ben som fortsatte springa trotts att batteriet sen länge varit urladdat så började vi vaska fram lite chanser samt täcka ytor vid bolltapp.

Olof hade en boll som dansade längs med mållinjen efter en nick förbi målvakten som bromsades av deras back och därefter lämnade deras box. Vårt reduceringsmål kom till efter vad jag vill minnas var en hörna. Kristoffer samlade upp andrabollen och lyfte in den till Fredrik som på volley styr in den mot första stolpen. Kontakt och jag tror Åkeshov inte riktigt trodde på att vi kunde komma tillbaka, dom skapade lägen framåt och ganska omgående efter vårt mål så faller en Åkeshovspelare i vårt straffområde och domaren pekar på punkten. Här trodde man att hoppet var ute, men vi har ju seriens bästa målvakt enligt oss själva och här fick han visa varför. Jocke går åt rätt håll och gör en jätteräddning på en bra slagen straff! Nu kände vi att vi hade medvind och fortsatte lyfta bollar i djupled och försöka pressa deras backlinje.

Med 7 minuter kvar får Pete bollen på mitten, söker sig ut till sidlinjen och lägger den längs kanten till Olof som tagit löpningen, Olof suger in den och håller bort sin back och i höjd med straffpunkten lyfter han in ett inlägg mot max som i sin tur vinner duellen mot sin back och styr in bollen på volley förbi målvakten, 2-2!

Här någonstans så försöker jag få ordning på formationen, vi backade inte hem, men någon form av struktur behövde hittas då Åkeshov tryckte på för ett ledningsmål, dock så lyckas dom inte vaska fram några fler avslut och inte vi heller. Hade någon sagt att vi skulle spela 2-2 innan matchen med tanke på omständigheterna så hade jag nog bara skakat på huvudet. En stor eloge till alla!

Ett par hårda ord från båda håll delades ut under matchen och det var ganska grinigt under matchens sista minut. Men efteråt var allt glömt och deras alltid så trevliga coach berömde oss och hoppades att vi skulle ses nästa år.

48 timmar innan avspark så kändes det som om vi skulle behöva lämna WO. Under samlingen och i matchen första skede så kändes det inte som om vi riktigt trodde på det. I andra halvlek så kom KFK hjärtat verkligen fram och vi gnuggade, grisade, brunkade och köttade! Det var inte vackert alla gånger, men den viljan gubbar, det är den som ger oss poäng i den här matchen, vi var utspelade, sönderrullade och uträknade och vi reser oss på 9 och kommer tillbaka och snor en poäng. UNDERBAR KÄNSLA! Som Samir sa, vi visade hjärta och vägrade ge oss.

I nuläget är vi 5 poäng bakom Oranje med en hängmatch mot Tolkarna. Gör vi det vi ska så kan det bli ett möte om 5:e platsen om ett par veckor och det är en morot minst sagt.

Slaget mellan dom brandgula... Vem kunde ana den utvecklingen för ett år sen?