Matchref Cassi – KFK

Här kommer ett försenat matchref från vår match mot Cassi som spelades på Essinge IP den 1 september.
Då vi hade svårt att få ihop folk till matchen så fick jag själv, trots sjukdom, ta mig till matchen för att stå vid sidan av och ”coacha” och dessutom vara redo för inhopp om vi åkte på skador.

Vi pratar inför matchen om att vara medvetna om Cassis spelsätt, att de är ett lite ovanligt topplag på det sättet att de egentligen inte riktigt ”vill anfalla”. Deras styrka ligger i deras djupledsspel, så vi pratade om att inte ge dom möjligheten att kontra på oss, utan att ligga djupt med laget och låta dom anfalla mot ett uppställt försvar, för att prata handbollstermer.
När vi spelade så här så skapade Cassi inte särskilt många chanser, men tyvärr så tappade vi bollen på mittplan på väg framåt lite väl ofta, och när man gör det mot Cassi så kommer de till sin rätt genom att slå den tidiga passningen och så här skapade de flera målchanser.

Efter ungefär 10 minuter kommer 1-0 till på det här sättet, även om det blev väldigt snöpligt. Cassi vinner bollen på mitten, slår en boll på djupet ut mot kanten där deras spelare slår ett inlägg. Detta inlägg möts av en mycket vacker lobbick av Willman, tyvärr över Jocke och in i mål. Shit happens!

Ganska snart efter 1-0målet så kommer dock en replik. Vi vinner en frispark långt ut mot högerkanten ungefär vid mittlinjen. Vi flyttar upp mycket folk, och Kim slår in bollen mot straffområdet. Efter lite studsar kommer bollen till Max som drar en mycket balanserad halvvolley in i bortre och vi har kvitterat! 1-1!

Nu sviktar mitt minne ganska rejält, men jag har för mig att vi sen släpper in 2-1 efter ungefär en halvtimme, på ungefär samma sätt som de flesta (läs alla) av Cassis chanser skapades. Vi tappar boll på mitten, de slår den i djupet och vi går bort oss lite så deras kille får avancera in i straffområdet från vänster och sätter bollen i första hörnet.

Vi lyckas dock återigen komma tillbaka när Max med sitt andra mål för dagen gör 2-2. Här är mitt minne ännu sämre, men jag tror att Max lyckas sno åt sig bollen från en dålig passning från en Cassispelare, och sen avancera upp och med ett säkert avslut sätta bollen i nät.

2-2 i paus i vilket fall och vi är rätt nöjda med vår insats. Vi känner att så länge vi håller våra defensiva positioner, och inte låter Cassi kontra så har vi väldigt bra koll på dom. Dock har de just fått göra det, kontra, ett par gånger för ofta då vi tappat boll på mitten vilket straffar sig. Vi pratar om att ligga ännu lite lägre, och att inte slarva i uppspelen.

Samtidigt blir vår trupp ännu lite tunnare i paus då Ove kliver av, Björn har känningar men spelar på, och flera spelare som hade skavanker gjorde att jag fick byta om för att vara redo att hoppa in. (När jag väl bytt om ville jag gärna spela, trots att jag visste att jag inte skulle orka, så gav mig själv ett 7 min långt inhopp sista 10 min)

2-2 står sig ungefär 20 minuter in i andra halvlek, och vi känner att vi har läget helt under kontroll faktiskt. Då händer det som inte får hända. Peter kliver oväntat av planen för att tejpa sin fot, och lämnar därför en lucka i mittförsvaret. Snabbt skickas Björn in för att skynda bort till en ytterback och skicka in Willman som mittback. Medan de håller på att ordna upp det förvirrade läget så kommer en boll in mot straffområdet. Vi misslyckas med att rensa bort den, och helt plötsligt slänger sig en Cassispelare fram och får bollen på sig så att den ändrar riktning och ställer Jocke i mål. 3-2 och en riktig kalldusch!

När vi hamnat i underläge försöker vi flytta fram och skapa lite framåt, men då öppnar vi också upp oss bakåt, och med drygt 10 minuter kvar kommer 4-2. Jag kommer inte riktigt ihåg hur spelet gick till, men Jocke ser ut att rädda skottet, men lyckas inte hålla bollen utan den rullar så sakta, så sakta in via stolpen, längs mållinjen och in precis innan Jocke hinner tillbaka.

Efter 4-2 händer inte så mycket mer och matchen slutar med förlust. Även fast vi förlorar så är det hyfsat nöjda miner efter matchen. Det var en jämn match där vi med lite flyt definitivt kunde fått med oss minst en poäng. Självklart är alla besvikna att det inte blev så, men alla är överens om att vi stod upp bra, och gjorde en riktigt bra insats.

Matchen var den första av tre på rad mot lagen som då låg 1a, 2a, 3a och insatsen här gav mersmak och en viktig insikt för oss själva; vi har chansen att rå på de här lagen om vi gör vad vi kan!

Matchens lirare måste ändå Max utses till, 2 mål och han fortsätter att leverera kvalité där fram! Synd att det inte räckte till poäng, men där har vi en liten juvel!