Nockebyhov – KFK 0-6 God stämning i en på pappret väldigt stark trupp inför matchen. Svårt att veta vad vi skulle förvänta oss av Nockebyhov, men vi utgick ifrån att det krävdes en bra instas från oss för att få med oss poängen som vi ville ha.

I förra mötet började Nockebyhov med fullplanspress och det var det vi väntade oss. Men det blev precis tvärt om, dom backade hem och satsade på spelvändningar. Vi äger bollen fullständigt i början och vi vinner tillbaka den gång på gång efter att deras backlinje hade en del problem att leverera ordentliga uppspel under vår press. Vi skapar hörnor och hittar avslut utanför straffområdet men lyckas inte få dom på mål riktigt, alternativt att skottet gick rakt på deras målvakt. Dom gånger Nockebyhov kom upp var oftast då domaren dömt frispark och dom flyttade upp sina positioner.

Har svårt att minnas exakt vilka som hade lägen men målet kom till på så sätt att Kim skarvade en höjdboll förbi backarna och Fredrik Lehto gjorde inga misstag med avslutet som satt hårt och högt. Skönt och mycket rättvist! I övrigt så hade Max, Fredrik, Kim, Jens, Mattias, Pete med fler något/några avslut som inte ville gå in ut räddades på mållinjen, ven utanför eller på keepern.

Halvlek blåses och Olof den busen ville prata med domaren om en situation på planen. Dock hade domaren varnat innan match att endast lagkapten fick öppna munnen. Olof får ett gult kort och i frustration över detta så säger Olof till oss att domaren var en pajas, tyvärr så hade han också väldigt stora öron och kom springande likt Bolt in i vårt bås och ger Olof ett andra gult och han blev utvisad. Onödigt av olof och onödigt av domaren… Men det skedde i halvtid och nte på planen så vi får fortsätta spela med 11 man tack och lov. Men det är trist att Olof missar matchen mot tolkarna över en sådan sak.

Det enda vi säger är att fortsätta men vi måste höja tempot i det vi gör! Vi vaggas in i deras spel och allt går lite segt. Höjer vi intensiteten så kommer vi också göra fler mål.

Sagt och gjort. Tidigt i andra halvlek så suger Max in bollen efter att vi än en gång bryter boll, släpper den mellan backarna till Kim som helt ensam med målvakten skjuter tätt tätt över ena krysset. Kim har otur där men vi hoppas att han hittar flytet i avsluten här i dom sista matcherna. Strax där efter bryter Jens boll på mitten, Ser Max gå i djupled, slår en perfekt djupledsboll till max som snyggt placerar in bollen på bortre stolpen! 2-0!

Bara minuter senare har vi etablerat lite tryck, Fredde tar ett inkast över ytterbacken till Pete som väntar in honom, snurrar upp honom på läktaren, kliver in i boxen och avslutar med ett hårt skott som får en liten styrning och går in i krysset 3-0.

Här försöker Nockebyhov kliva uppåt men det är ett rätt tafatt försök som bara ger oss mer ytor

4-0 kommer lite senare och åter igen är det Jens som vunnit och driver bollen, har en back i ryggen och som han själv sa ” Max är mycket bättre på att skjuta så jag passar den till honom istället” passen går i sidled och för andra gången i matchen så avslutar Max kliniskt.

5-0 kommer efter att Lehto får en boll ut på sin kant, lyfter den i djupled på Max som gör ett mål som kan vara en kandidat till årets mål. Det ser ut som om han nästan väntar på att backen ska hinna ikapp och gör sedan ett ryck, trycker sig sedan in framför backen och chippar in den retfullt på första stolpen förbi målvakten som satt på knä och undrade vad som hände.

6-0 kommer 10 minuter innan slutet då pete löper igenom på högerkanten, har lekstuga med deras back, står och dribblar lite och väntar på att max kommer in i boxen. Han chipppassar sedan bollen förbi både backar och målvakt till Max som stöter in den från max 1 meter.

Vi hade kunnat göra fler mål, men det blev till slut så att vi sökte snygga mål med en och annan läcker dragning innan mer än att bara rulla in den, kul att se lekfullheten, fantasin och glädjen som fanns i vårt spel under framför allt andra halvlek.

Mängder av missade chanser som jag hoppar över.. Minns dom inte plus att det var s många mål att skriva om så det inte får plats.

Nu till matchens stjärnor.

Max 4 mål, behöver man säga mer? Ingen i KFK har gjort 4 mål i samma match på minst 10 år.

Pete ägde mitten och stod för fina passningar, snygga dribblingsräder och krönte instasen med ett fint mål och en ännu finare framspelning.

Jens gör två fina insatser som leder till mål och var stabil som defensiv innermitt.

Hela backlinjen var prickfri!

Jocke lämnade inte en retur på dom väldigt få ingripanden han behövde göra och höll sin 3:e nolla för året.

Lehto gjorde det förlösande 1-0 målet och spelade fram till ännu ett.

Kim hittade yta och fördelade boll fint och skapade lägen för sig själv som kunde resulterat i ett par mål.

Mattias gör en riktigt fin comeback och bröt bollar, dribblade, och med lite mer flyt så borde även han fått in minst en boll

Ja... Alla spelade bra så guldstjärna till alla! Som Pete sa efter matchen ”kul att vi får kontrollera en match i 90 minuter och systematiskt bryta ner våra motståndare”

Backlinjen gnällde lite efter matchen att det var en ganska tråkigt match då dom inte hade särskilt mycket att göra.. det var nog första gången.

Nya match på söndag mot tolkarna! Där efter.. Oranje…. Taggarna utåt!