Äntligen premiär för säsongen 2013 och för 4:e året i rad så sker den mot Tornparken på Sundbybergs IP. Med oss hade vi en stark trupp som innehöll 3 nyförvärv som alla sett lovande ut på träningarna.

Taktiskt pratade vi om att få igång ett bra passningsspel med mycket rörelse och kyla, omställningsspelet är annars en av våra styrkor men idag ville jag se oss ha ett högre bollinnehav.

Vi startade 1:a och 2:a halvlek med olika startelvor vilket skulle ge oss coacher utrymme att testa folk på lite nya positioner, samt för att få se formen på våra spelare ur en konkurrenssynpunkt inför premiären om en sådan nu skulle uppstå. Allt föll väl ut om jag får säga det själv och alla levererade en stabil insats med ett par uttropstecken för dagen, men det kommer jag till längre fram.

Vi inleder helt okej, försöker hålla bollen inom laget trots att Tornparken ligger ganska högt och stör. Vår backlinje står rätt och avvärjer deras anfall tillsammans med vår innermitt bestående av Oskar och Richard utan några större problem under första kvarten.

Vi spelade oss fram med många bra kombinationer och det kändes farligt så fort vi gick till anfall. Pete rörde sig bra, Kim hittade ständigt yta som gav honom tid och möjlighet att briljera med både passningar och finter, Samir som startade på topp idag rörde sig konstant och visade upp både snabbhet och styrka vilket måste varit riktigt jobbigt att möta i djupled.
1-0 kom efter 18 minuters spel, Pete får bollen i steget och löper loss på kanten, väntar in sina medspelare och spelar en boll snett bakåt till Kim som inte tvekar utan drar till från 15-20 och bollen sitter intill första stolpen, ett fint mål efter ett kliniskt avslut.

Matchen rullar på och vi fortsätter komma runt både på kanterna och i mitten, vi försöker verkligen att hålla bollen på backen och spela oss upp i plan med lite varierande resultat men fortsatt så blir det farligt så fort vi kommer ur deras press och kan få bollen rättvända och spela med få tillslag.

2-0 kommer i minut 31 efter att ? totalt frispelat kim som med all tid i världen inte går på eget avslut utan inväntar Pete, som får en smörpass i höjd med straffpunkten och rullar in den i öppet mål. Påminde en del om första målet, dock så krävdes det betydligt mindre ansträngning för Pete i avslutsläget.

3-0 kom tätt där efter på hörna i 34 minuten, vi hade ett par fina hörnor under första halvlek som kunde gett något, men just denna ledde till 3-0 genom en Tornparken-spelare som under ganska hård press från Christoffer? Inte kunde göra annat än att styra in bollen i mål.

Halvlek, Har inte så mycket synpunkter att komma med i det här läget. Vi skapar mängder med chanser där bl.a Samir stångat sig fram till två frilägen som inte ville gå in. Vissa korrigeringar i uppställt försvar och att vi försöker lyfta laget lite snabbare i vissa lägen.

Backlinjen från första halvlek med Olle, Jens, Peter kliver åt sidan, Perra, tobbe, Robert kliver in medan Christoffer spela vidare.
Ut på mitten: Johan, Oskar, Richard, In: Kristoffer, Jens, Samir. Pete ligger kvar.
Anfall ut: Kim Samir In: Rickard Mattias.

Det hackar lite första minuterna efter alla byten och positionsförändringar som skett, men matchbilden kvarstår. Tornparken stångar utan större utdelning och vi kan enkelt ställa om gång på gång.

4-0 kommer i 54 Minuten då Mattias petar fram bollen till Samir några meter in på deras planhalva, Samir löper mot sin försvarare och Petar den retfullt förbi /mellan benen? På backen och avslutar med ett lågt avslut. Ett vackert Solomål, en av matchens höjdpunkter!

Självklart ville Kim bland sig i och göra ett ännu snyggare mål. I den 70 minuten så frispelas Kim av Oskar, Kim löper helt ensam mot mål och väljer att chippa! In bollen från några meter utanför boxen över en stående målvakt som trots det bara snuddar bollen med fingertopparna.. Förnedring och 5-0 med 20 minuter kvar att spela.

Redan vid 4-0 så jagade tornparken ett mål och lämnade luckor i försvaret, det ledde samtidigt till att vårt innermittfält hamnade i knät på vårt försvar allt för ofta det vart mindre av fint bollrull och mer av spelvändingar i djupled vilket förstås gav oss mängder med chanser, men vackert var det inte alla gånger.

I 75:e minuten spelas en höjdboll upp mot mitten, Mattias ger sig in i nickduellen och bollen hamnar åter igen på Samir som med fart sprintar ifrån sin back och dundrar in 6-0.

Tornparken får in en boll i 81:a minuten efter ett tafatt försvarsspel från vår sida, bollen ligger i stort sett still vid vår första stolpe och istället för att bara dra den till hörna så vill vi kanske försöka att vända upp och lira iväg den. Tornparken spelaren vräker sig fram och bollen rullar in under en utrusande Jocke. Slumpmål som inte hade skett om det t.ex stått 1-0, lite trist att vi inte fick hålla nollan.

Men en väl genomförd match och det såg oförskämt bra ut i alla lagdelar, men några spelare vill jag lyfta fram lite extra.

Olle löpte mycket upp och ner längs kanten och deltog i både offensiv och försvar, visade dessutom ett stort lugn och spelade sig ur svåra situationer.

Christoffer förlorade inte en nickduell under hela matchen och stod alltid på rätt plats, visade även upp ett stort lugn med bollen. Planens gigant?

Oskar och Richard på innermitten, fungerade väl ihop där Richard löste den defensiva biten med att ligga rätt och vara brytningssäker, Oskar var rörlig, vann dueller och pillade även fram lite bollar till gubbarna på topp och visade att han kommer kunna bidra med mycket under året.

Pete, Kim, Samir… Målskyttar, framspelare.. Dom här tre var inblandade i samtliga mål under matchen och gav Tornparken backar en varsin förkylning av vinddraget. Kiminho blev dessutom poängbäst för dagen med 3 poäng.

Finns fler, Mattias är sin vana trogen att göra poäng.

Perra var stabil och visade upp ett tryggt passningsspel i andra halvlek.

Nu gäller det att fokusera på SUS. En mycket tuffare motståndare som dessutom gått riktigt starkt på försäsongen. Nu gäller det att tagga. Ses på träningen!