Det var inte vackert… Men det vackra spelet är inte ett givet recept för framgång.

För egen del så var det rörigt under förberedelserna för match. Det börjar på Stadium team sales där vi fick gå lottlösa då det var beställningsvara på i stort sett varenda sak vi ville ha. Sedan stressa hem till Huddinge för att hämta den kvarglömda laguppställningen. En halvtimme innan avspark var det bara att åka till Huddinge igen då vi var en matchtröja kort. Det innebär att matchreferatet börjar ca en kvart in i första halvlek.

Jag får höra att vi bränt två bra lägen till att ta ledningen från Samir och Pete där det ena var i stort sett öppet mål, utöver det är det Makkabi som försöker hitta in bakom vår backlinje men det händer inte så mycket. Några ströskott från 25- 30 meter som studsade ett par gånger på väg in i Jockes trygga famn.

Vi å andra sidan rullar lite boll men allt som oftast kommer den långa bollen i djupled som slutgilltig lösning. Det var nog en ganska tråkigt match att titta i ärlighetens namn. Makkabi rullar boll men det tar stopp i vår backlinje, Vi kombinerar oss fram men lyckas inte riktigt pilla dit den sista passen, det varvas med långbollar. 

En ganska lustig situation som uppstår är när kim nästan kryper in från hörnflaggan då han gång på gång vinner duellen mot en ditrusande Makkabispelare, Tyvärr så går inte hans pass snett bakåt fram. Samir hade även ett jätteläge då han vinner löpduellen med backen, tyvärr så inser han inte riktigt hur fri han är och söker ett snabbt avslut som går utanför.

Vi har haft ett par farliga fasta situationer och det är en sådan som ger oss 1-0. Vi lyckas vaska fram en hörna som Rickard lyfter in och hittar Peter som står helt ohotad nickar in bollen i öppet mål! Kul att vår slitvarg får knoppa in en boll, det händer inte allt för ofta.

Sista tio så tar vi över bollinnehavet och pressen lite granna och reslutatet står sig till halvtid.

Makkabi har mer boll men jag tycker att vi haft dem vassaste lägena, Deras halvrötta avslut från distans ser jag knappt som en målchans, speciellt inte när vi har en Jocke i högform i mål. Han tar 100 av 100 sådana tåfjuttar. Vi har en del bollar i djupled, framför allt på Samir som är livsfarlig för vilken backlinje som helst när han kommer rusande. Mattias hade en vass nick precis över så vi har åtminstone 4 riktigt bra målchanser under första halvlek ut över målet. Även om vi inte bjuder på skönspel direkt..

Andra halvlek börjar skakigt för vår del. Vi verkar vara lite ofokuserade och det leder till dåliga mottagningar vilket gör att vi hamnar i tidsnöd och gör dåliga uppspel. Makkabi vinner i dessa lägen bollen om och om igen under första 10 minuterna och det var farligt ett par gånger, men med tama avsluta utifrån som följd. 

Det var en trend rakt igenom matchen. Makkabi skapade sina lägen när vi gjorde misstag / dåliga uppspel från egen zon. Annars hade vi ganska bra koll på dom matchen igenom. 

Det som händer sen är att vårt ångvält Samir med 93 kilo muskler löper igenom och förbi med ett par backar hängandes i ryggen. Keepern kommer ut samtidigt som Samir vräker sig fram och petar bollen åt sidan där Kim kommer lommandes och rullar in 2-0 med all tid i världen. Samir var flera gånger igenom under matchens gång, eller vann tillbaka bollen trots uppvaktning av fler försvarare, riktigt kul att se honom när han är skadefri tillskillnad mot premiären mot SUS.

Det var ett psykologiskt viktigt mål då makkabi börjat ta över mer och börjat fylla på med allt mer längs kanterna och hittade oftare en bra boll i djupet. Så här var vi lite illa ute. 

Makkabis 1-2 kommer efter slarv i KFK. Makkabis vänsterback spelar en boll längs kanten som ser ut att nypas av oss, bollen rullar dock över foten på vår ytter och ställer backlinjen. Bollen hamnar slutligen hos Makkabis spelare rakt framför mål som drar till med ett stenhårt skott i nättaket! Ett riktigt fint mål måste sägas.

Sista halvtimmen så är det Makkabi som försöker komma fram, vi försöker utnyttja att dom fyller på med folk med blandat resultat. Jag tycker från min vinkel att Samir borde haft en straff här efter att ännu en gång brottat sig igenom backlinjen. Från båset så ser det ut som om backen glidtacklar ner honom utan att träffa boll, men domaren höll inte med och hade kanske en bättre vinkel än oss i båset. 

Det var mycket nerv nu och jocke fick göra ett par jätteräddningar, en dubbelräddning sittandes på knä t.ex. Det hade inte varit helt orättvist om makkabi fått in 2-2. Men vi håller undan och vinner matchen. Det är ganska naturligt att det ledande laget blir passivt och det förenat med vårt bitvis svaga passningsspel, nytt folk samt en del positionsändringar i laget.

Makkabi tyckte att det var ett rån att vi vunnit, dom kanske inte kom upp i sin nivå men det gjorde inte vi heller. Jag håller inte med att det var ett rån, i Klara målchanser tycker jag nog att det är övertag för oss. Att rulla boll i sidled ser inte jag som ett bevis för att förtjäna segern. Som jag skrev tidigare, lösa avslut utifrån är knappt en målchans. Men Makkabi var bra och vi i KFK försöker hitta rytmen och kommer bara bli bättre för varje match som går. 

Som Der bomber skriver för jämnan på Oranje.se så har vi ett simpelt men vägvinnande spel som gett oss många segrar. Men det är något vi jobbar på att förbättra under en snar framtid.

att jobba på till nästa match är att inte slarva och tappa boll centralt på egen planhalva, för det kommer Oranje utnyttja på ett betydligt bättre sätt än vad Makkabi gjorde.

Matchens spelare delas av 3 denna dag.

Jocke i mål stod pall för Makkabis avslut matchen igenom. Just räddningarna sittandes på knä och det trygga spelet i luftrummet ger hela laget en trygghet vilket är otroligt viktigt.

Jens fick idag spela på en ny position som ytterback och som han gjorde det! Han ägde sin kant fullständigt och slog nog inte bort en enda pass på 90 minuter.

Samir på topp måste vara en mardröm för alla lag i denna serie. Stor, stark och snabb. Makkabis backar hade det riktigt jobbigt ett par gånger under matchen och Samir förtjänade ett mål.

Även ett plus för Oskar som spelade 90 minuter på mitten i debuten gjorde en väldigt stabil insats och kommer tillföra oss väldigt mycket fram över.

Nu laddar vi inför matchen mot Oranje gubbar!