Åh en sådan härlig dag! Kungsholms vann, kungsholms vann.

Säsongens 3:e match skulle spelas och det var Oranje som stod för motståndet. I tidigare möten har vi haft svårt att komma upp i nivå, vi gav Oranje två lätta matcher under förra säsongen.

Några återbud kvarstod men Pete lyckades trots allt komma och spela vilket inte var tanken från början. I övrigt så hade vi två debutanter i truppen i Andreas och Alessandro som för första gången fick dra på sig KFK-tröjan.

Förra säsongen körde Oranje över oss med en helplanspress. Vi ansåg att dem inte hade någon anledning att spela annorlunda denna gång och vi var väl förberedda på ett sådant förlopp.

Oranje började mycket riktigt med att kliva upp, men istället för att etablera tryck så är det vi som gång på gång tar oss ur pressen och hittar bra bollar i djupled, alternativt en boll på våra target-spelare på topp. 

Vi gör 1-0 tidigt efter att Olle kastar inkast in i boxen, en nickskarv kommer och vi är både 1:a och 2:a på bollen, Samir håller undan backen och Kim får ett enkelt avslut intill stolpen.

Efter det så vaskar vi fram chans efter chans och Bomber får svettas ordentligt ett par gånger. Bollen låg och dansade på mållinjen vid ett tillfälle och vi är åter igen 1:a och 2:a på bollen, det är nästan så att våra anfallare krockar med varandra och det är endast det som hindrar oss från 2-0 där.

2-0 kommer sedan efter att Samir snyggt bröstar ner bollen, vänder bort sin back och lägger in den vid bortre stolpen. Inte chans i världen att någon målvakt skulle ta den bollen.

Vi gör sedan 3-0 trodde vi. Willman vräker sig fram och nickar in bollen i mål efter att Kim skarvat vidare Peters långa inkast. Men domaren blåser bort målet pga av att Willman anses ha varit lite för brysk mot motståndaren. Svårt att se från vår position, men jag upplever det som att Willman hoppar och Oranjespelaren inte gör det, men domaren måste sett något vi missat.

Samir har sedan ett läge där han tar ner bollen på bröstet, vrider kroppen och skjuter ett hårt volleyskott precis utanför. Vilket mål det hade blivit!

Vår backlinje för dagen som spelade fantastiskt bra, ledda av våra två 94:or som mittbackar hade is i magen. Så mycket is att dom körde 1 meters passar mellan varandra under press, detta ledde nästan till att ett friläge uppstod med jocke var snabbt ute och undanröjde faran.

Här omkring börjar vi bli trötta. Vi börjar fuska lite och kroppsspråket sa ”ta bollen du.”Det ledde till att Oranje började etablera spel runt vår box och fick två bra lägen till reducering i slutet av första. Jockefår sträcka ut ordentligt och bjuder på två fina räddningar här.

Halvlek kommer och vi fokuserar på att prata om att vi inte får vika ner oss, bort med slarvet och gå in med pondus och gör saker fullt ut. Enda anledningen till Oranjes uppvaknande var att vi inte tog jobbet. Det är vi som äger matchen!

Vi sätter igång andra halvlek på bästa sätt. Kim får bollen på avspark väntar in en löpning från yttern, lyfter ut en perfekt boll till Kristoffer som driver längs kanten, han slår sedan ett perfekt lågt inlägg till Pete som har helt öppet läge och drar till direkt, Bomber lyckas på något vis rädda bollen! Borde varit ett givet mål. 

Efter det så försöker Oranje rulla utan att komma vidare, vi varierar genom att lyfta upp boll på anfallare som håller boll, eller spelar oss fram via kanterna. 

Vi får sedan en fast situation på mittplan, bollen lyfts in och Mattias vinner enkelt nickduellen och bollen sitter hårt i ribban! Oranjes hade stolparna på sin sida i denna match.. 

Debutanten Andreas som spelade väldigt mycket i andra då Samir fick utgå skadad visade sig vara riktigt hal och svårkontrollerad för Oranjes försvar. Han prövade Bomber ett par gånger under matchen och får mer än godkänt i debuten. Det bästa läget var när vi efter att ha rullat boll på ett fint sätt sticker in bollen i mitten och Andreas drar till direkt, än en gång sitter bollen hårt i ribban..

Tätt där efter så får Mattias ett friläge som bomber kommer ut och lyckas rädda till hörna, själv hade jag svårt att förstå hur det bara kunde stå 2-0..

Oranje fortsätter sedan att försöka och vaskar endast fram en vass chans i andra som uppstår efter en oturlig rensning som studsar tillbaka in i vår box, men avslutet går utanför. Matchen är sedan över efter att vi haft total kontroll på händelserna under sista kvarten.


Vi är väldigt glada för vinsten och att sättet vi vann på. Lite frustration spred sig under matchen över att det bara stod 2-0. Men vi är ödmjuka nog att säga att Oranje inte riktigt gick att känna igen samtidigt som vi rent taktiskt gör en bra match. Vi räknar med att Oranjes kommer bjuda på betydligt bättre motstånd nästa möte i höst.

Sedan Der Bomber om du läser detta så glömde du ge dig själv beröm i ert matchref. Du räddade ett par givna mål!

Matchens stjärnor är svårt att dela ut. Alla skötte sig exemplariskt.
Men jag vill lyfta fram våra debutanter, Andreas var riktigt bra, dom 3 anfallare som roterade under matchen gav inte Oranje en lugn stund. Alessandro spelade väldigt bra på sin ytterposition och fick dessutom mycket beröm av våra motståndare som tyckte att vår nya ”spanjor” var väldigt duktig.
Olle spelade sin första match på backen i år och var lika bra som alltid. Hela backlinjen var en fröjd att skåda, men lyfter gärna fram våra mittbackar igen som dök upp från ingenstans under vintern och har gett oss mycket med säkra uppspel med adress både längs marken och i luften. Födda samma år som Sverige spelade hem bronset i Usa… Svårt att inte känna sig gammal när man tänker på det! 

Mattias var tillbaka på innermitten och visade oss ledare att han vill ha mer speltid än vad han fått dom två första matcherna.

Bra jobbat boys! Nu njuter vi någon dag till och sedan siktar vi in oss på Azzuri.

Trevlig helg!