Tredje raka segern och en hel drös med foton! Man får passa på när vi har en fotograf på plats..

Idag var det Azzuri som stod för motståndet, ett lag vi inte visste särskilt mycket om. En del ändringar i truppen i vanlig ordning men vi hade en bra känsla i kroppen inför matchen. Matchen drar igång och någon minut in så får Kristoffer iväg ett skott från nära håll som räddas, Kristoffer gick på egen retur men målvakten räddar även det skottet med mer flyt än kunnande. Tätt där efter rinner Samir igenom, petar bollen förbi keepern men hinner inte upp bollen i tid och avslutet går i utsida stolpe.

Samir rundar keepern men hinner inte upp bollen.

Det som händer där efter känns väldigt snöpligt och väldigt oväntat av flera anledningar. Azzuri lyfter in bollen i vårt straffområde, Jocke signalerar tydligt att han ska släppa bollen då han var övertygad om att den skulle gå ut. Men tyvärr så studsar bollen och tar i vår stolpe och in i mål, det var inte ens ett skott och ändå stod det 0-1 till Azzuri. Oflyt för Jocke, han gör minst misstag i laget men det kostar oftast lite mer när man gör det som målvakt. Här kommer vi bort oss lite, samtidigt som vi hade lite problem centralt i banan när Azzuri spelade någon form av 433. 

0-2 kommer sedan efter en långboll som vi står och sover på, bollen dimper ner bakom backarna och Jocke kommer ut, men deras anfallare lyckas lobba den över Jocke och in i mål. Även detta mål var snöpligt och slarvigt att släppa in även om detta åtminstone var ett avslut för Azzuri.
Efter en 20 minutersperiod med ganska lojt spel med dålig kommunikation så gör vi några justeringar på plan och vi äter oss in i matchen igen. Sista 10 skapar vi många fasta situationer och bollen far gång på gång över, utanför eller på deras målvakt.

Men till slut så får vi in bollrackarn i nät, Pete lyfter in en hörna som Mattias skarvar snyggt in i borte. Kontakt!

Mattias firar sitt 1-2 mål.


Halvlek kommer och alla är överens om att det är dags att vakna, få igång rörelsen och få lagdelarna att sammarbeta. Trots att vi låg under med 1-2 så var åtminstone jag ganska övertygad om att vi kunde vända matchen då Azzuri var det svagaste motståndet vi stött på hittills under året, målet vi fick gav oss också energi.

I andra halvlek pressar vi Azzuri och dom började bli trötta vilket syntes. Vi bränner massor av chanser men till slut satt 2-2 efter att Alessandro samlatupp en förlupen boll efter en hörna, kim vräker sig fram och skyfflar iväg bollen upp i krysset.

En näst intill liggandes Kim skyfflar upp bollen i krysset.

Nu var det nästan oundvikligt att vi skulle vända då Azzuri varit inställda på att försvara sin ledning som dom nu inte längre hade och gamnackarna syntes överallt samtidigt som dom började snacka till sig kort och svor säkert 200 gånger på italienska. Vi pressar på för fullt, ett skott i ribban och en boll rensad bakom? Mållinjen med en spektakulär språngnick skedde inom loppet av 5 minuter. Men till slut så kommer 3-2 med halvtimmen kvar att spela, Samir nickskarvar snyggt ner bollen till Andreas som drar till direkt, bollen sitter otagbart vid stolproten.

Andreas Firar sitt 3-2 mål vilket också var hans första för KFK efter att ha prickat ribban två matcher i rad.

Nu börjar Azzuri gnälla på riktigt med nr 10 i spetsen. Domaren sa att enda anledningen till att han inte fått sitt andra gula kort redan var för att domaren inte förstod vad han sa även om det var ganska uppenbart att det inte var kärlek han förmedlade med sina Vafan Culo (stavning?)
4-2 kommer tätt där efter genom Pete som lobbar in bollen snyggt över målvakten och här var matchen avgjord.

Pete lobbar in 4-2. Game over.


I slutminuterna så lyckas Azzuri få en straff, en ganska onödig sådan då vår back var lite för brysk vid en närkamp som uppstod via ett inkast från Azzuri. Nr 10 stegar upp och slår en hyffsad straff men som jocke ändå lyckas rädda utan några större problem.

Jocke omfamnas efter sin straffräddning


Efter det så är det vi som skapar ett par lägen, bl.a ett friläge som Samir tyvärr missar. Domaren blåser av och segern är mycket rättvist vår.


Nr 10 fortsätter sedan att skämma ut sig genom att slå till Rickard framför domaren och hans lagkamrater fick ägna 5 minuter att hålla bort honom medan han ropade att han skulle våldta oss efter matchen med mera, vi har ju våran tolk Alessandro ;). Deras tränare i sin tur skulle ”reklamera” matchen för att Rickard hade spelat i glasögon och sprang och tog kort som dom skulle skicka till förbundet. Pajasfasoner som var pinsamt att se, men självklart vansinnigt kul att vinna en sådan match. Nu ska jag inte prata mer om honom, men det var synd att domaren inte gav divan det röda kort han förtjänade flera gånger om, speciellt efter att han blivit fysisk. 

En kul andra halvlek och stämningen är bättre än någonsin i KFK! Spelet stämde inte riktigt idag, men vi fortsätter kämpa trots ett tvåmåls underläge och vänder rättvist på steken.

KFK firar 3:e Raka vinsten.

Tack Björn för att du kom ner och fotade under matchen!