Sampierdarenese stod för dagens motstånd på ett molnigt stadshagen.

Dagens trupp var en aning sargad Pga av sjukdom och frånvaro av olika slag. Vi hade t.ex 8 backar och endast 4 mittfältare på plats, var av en av dessa mittfältare var Pete som legat hemma med influensa hela veckan och han borde nog inte ens ha varit på plats… Tänkte att jag skulle få undanflykterna överstökade på en gång. Jag är övertygad om att vi hade motvind i båda halvlekarna och att planen dessutom lutade uppför för vår del i 90 minuter. 

Självklart så var åtminstonde jag lite orolig över vad som väntade då Samp mönstrade ett lag med bl.a två stycken spelare som representerat Hammarby i allsvenskan, blandat med spelare som spelat i div.5 så sent som förra säsongen. Nästan att jag vill kalla det doping att värva ex-allsvenska killar till div.7 ;)


Vi kände ändå att vi kunde vinna, vi kom från 3 raka vinster och var inne en bra trend och taggningen var det absolut inget fel på.


Matchbilden var att detta var en ganska snål historia, det händer inte så jäkla mycket åt något håll. Samp hade ett par farliga frisparkslägen, även vi var framme och oroade på fasta situationer samt hade ett par hyffsade omställningar som kunde gett mer om siktet varit bättre.

Vårt 1-0 kom också till på just en fast situation. Samir rivs ner och blir liggandes på mage i straffområdet, domaren som var väldigt långt ifrån situationen väljer dock att ge oss frispark precis på linjen i kanten av boxen. Pete stegar upp och väljer att lyfta in ett inlägg där Christoffer kommer först och styr in ledningsmålet för KFK, vilket också var hans första mål för klubben. Kul!

Det som sedan händer är att Samp lyckas ta sig in i vår sista tredjedel. Bollen lyfts in och lite oturligt lyckas vi inte rensa den utan ett hopslag sker, nästa chans till rensning lyckas inte heller utan går ännu en gång rakt upp i luften, efterföljande nickduell skarvas ut mot sidan där Niklas Berg? (enligt stff) kommer farandes och får till en klockren volleyträff otagbart i bortre ur en snäv vinkel. Snyggt mål som dessutom var väldigt frustrerande att släppa in, dels för att vi just tagit ledningen och för att vi inte lyckas få bort bollen innan det hann bli farligt. Enlig STFF gjorde vi 1-0 i 43 och Samp 1-1 i 44. Så visst var det jobbigt att dom kom tillbaka så snabbt.

I halvlek så försöker vi bara peppa igång laget, lite taktiska förändrar i vår press osv. Vi säger också att det är en jämn match och att vi ska knyta näven och ge oss in i duellerna. Matchen levde i allra högsta grad och vi var med. 

I början av andra tar vi tag i taktpinnen. Rickard friställs efter en fantastisk boll av Pete. Tyvärr så får inte Rickard avslutet dit han vill utan målvakten lyckas parera. Sedan får vi ihop till ett par hörnor och något skott som smet utanför.  Efter denna press får Samp tag i bollen och vaskar fram en hörna. Jag vände mig mot bänken och sa: ”det vore väl typiskt om dom får in en boll nu när vi haft så många lägen” Då hör jag jubel och i det läget kändes det inte alls rättvist.

Men efter det målet så upplever jag en stress som jag inte riktigt sett tidigare i år. Passningar utan adress läggs kors och tvärs, långbollar som inte ens träffar planen, mottagningar utan någon som helst press som missas.. Jag har funderat på vad det var som gjorde att det blev så? Visst, Jag tror att alla skriver under på att vi inte spelade bra. Under perioder så rullade vi boll ganska fint faktiskt men det var när det var dags att sätta in bollen i sista tredjedelen det skar sig rejält. Vi var nog stressade av att ligga under helt enkelt och att motståndarna låg väldigt rätt hela tiden och vann närkamper och ställde om. vi mötte ett rutinerat manskap som sjönk med backlinjen och väntade på rätt läge att vinna tillbaka bollen, dom visade rutin helt enkelt.

Vår innermitt som bestod av Oskar och Pete kämpade på rejält i mitten, tyvärr för vår del var det väldigt tydligt att Pete inte var 100%, trots att han inte var dålig så deltog han väldigt lite i vårt offensiva spel mot vad han brukar och fick prioritera försvaret då orken inte riktigt räckte till. Jag själv på sidan kanske ska ha en känga också då jag inte gjorde tillräckligt med förändringar..


I mitten av halvleken händer något oturligt och lite märkligt för Samp. Deras mittback tar ner ännu en långboll med dålig adress och ska börja springa, men han faller ihop vilket från sidan såg ut som om han snubblade på sig själv, Rickard tar bollen och skjuter från straffområdeslinjen men avslutet går utanför. I det här läget börjar Hussfelt och Co på bänken ropa om osportslighet då mittbacken trampat ordentligt snett och blir liggandes. Självklart ska man spela ut bollen vid skada, men det som händer här är att backen ser ut att snubbla på sig själv, Rickard samlar upp bollen och tar avslut. Tror inte att någon i hans skor ens hade tänkt tanken att backen blivit skadad, hela incidenten var över på 3-4 sekunder.

Inte mycket mer händer, vi försöker, Samp står tryggt i sina positioner. Vi går ner på 3 backslinje med 5 kvar och det första som händer är att vi missar bollen vid utsparken och jag tror det var Jensa? Som enkelt tog ner och slog den i djupet på Berg som inte gör något misstag 3-1 god natt.
Jocke fick sedan visa vilken duktig målvakt han är för Samp kunde i detta läge gjort 2-3.. tom 4 mål till då vår taktiska förändring inte gav någonting mer än ytor för dom att ställa om på.

En kombination av dåligt spel av oss och ett rutinerat motstånd som visste hur man försvarar en ledning. Kan vara så att våra mer offensivt lagda spelare som inte var på plats hade kunnat bidra med någonting under den andra halvlek men det får vi aldrig veta.

Kan Sampierdarenese ha den truppen dom hade mot oss så kan dom slå alla. Det går inte så fort alla gånger men väldigt bolltrygga och dom har killar som kan ta i lite extra när det behövs och avgöra matcher. Även om dom inte var helt överlägsna så finns det en jämnhet och smarthet i deras spel.

Plus i KFK får Oskar Christoffer och Jocke.


Tystnaden var total efter matchen, ingen sa ett ord dom första 5 minuterna efter slutsignalen. Så jag behöver inte säga mer än att vi vet att vi var dåliga och att vi kommer vilja revanschera oss nästa match mot Westermalm.

Nu släpper vi den här matchen och siktar mot nästa :)