Märkligt väder, märklig match.

Ett par dagar innan match så var jag oroad. Många nej till matchen och vår offensiv såg minst sagt tunn ut. men efter ett evigt tjat på både facebook och telefon så lämnar Olof sina föräldrar som är på besök och Samir avbryter packandet inför resan dagen efter, samt så höll Mattias knä för spel, saker och ting såg ljusare ut. Tolkarna har verkligen varierade resultat under säsongen. uddamålsförluster mot topplagen varvades med storförluster så det var svårt att utvärdera.

Matchen startar och våra sista spelare släntrar in på avbytarbänken. Vi börjar piggast och pressar Tolkarna till att mest rensa bort bollen. Sedan tätt där efter öppnar sig himlen och vräker ner hagel och blixtar över stadshagen och domaren bryter matchen. Till slut så får vi klartecken att spela vidare, då händer något märkligt. En boll studsar in i vår box och vår mittback måste tittat på för mycket handboll i dagarna. Han boxar bort bollen med handen i en situation som inte var mycket att oroa sig för. Ett tvättäkta hjärnsläpp! Tolkarna sätter sedan efterföljande straff.

Vi fortsätter ändå på det inslagna spåret och har mängder med avslut via fasta och bra spel med framför allt Mattias som avslutare. utdelningen kommer ganska tätt där efter, Olof löper sig längs linjen på en djupledsboll, rycker ifrån backen och slår ett pressat inlägg längs marken till Mattias som möter på ett tillslag, stenhårt vid målvakten första stolpe. 1-1! Mattias hade skjutit in siktet vilket vi är glada för.

Vi mattas kanske en aning efter kvitteringen och inte mycket händer utöver att en tolk tyckte att det var en bra ide att möblera om min käke med en stenhård armbåge som eftersläng  i en helt vanlig duell. Domaren missade händelsen, men min match var över och jag har fortfarande en bultande huvudvärk efter det tilltaget. Tack och bock nr 16! Hade nog varit bättre om jag bytt på en gång där istället för att spela dom sista 2-3 minuterna, men det går ju inte! man kan ju inte visa sig svag heller... Vi behåller ändå bollen på deras planhalva mestadels av tiden.

Ska jag vara ärlig så minns jag inte så mycket om vad som sades i halvlek, jag överlät snacket till spelarna då jag hade lite yrselproblem, men det var en avslappnad stämnning, vi visste att vi skulle vinna om vi bara fortsatte. 

I andra halvlek fortsätter vi skapa och till slut kommer 2-1 runt den 60 minuten. Bollen spelas till Andreas som driver bollen lägs vänsterkanten, han lägger sedan en fantastisk chip-pass som Kim kontrollerat tar ner, fintar bort backen med en liten vrickning och dundrar in bollen ribba in. Äntligen ledning! 

Efter det så försöker tolkarna men får till endast 1 avslut mot mål, vi stänger istället matchen då olof får bollen på egen planhalva, driver hela vägen in i boxen med en back i ryggen och avslutar på målvakten som kommit ut och gjort sig stor med en kollission som följd. Bollen faller till Samir som bombar in 3-1 från i höjd med straffpunkten.

Vi hade även en situation som hade varit ett ovanligt mål om den gått in. Samir löper på en boll, målvakten kommer ut och petar den till inspark. Samir uppfattar det blixtsnabbt och kastar ett av sina patenterade monsterinkast in till Olof som vinner nickduellen med backen, men nicken smiter strax utanför det öppna målet.

Det är nog mycket jag missar i chansväg, Jag vet att både Perra Och micke hade en varsinn ride som tog stopp först vid siste man, offensiv vilja även hos våra mittbackar alltså! Peter hade en nick som jag trodde var inne osv.

 

En helt odiskutabel och rättvis vinst för KFK helt enkelt som borde varit ed ett par bollar till.

Plus till våra anfallare som fortsätter gör mål och assist. Vi spelar väldigt stabilt överlag och straffen är det enda lumpen i protokollet.  men vad gr det? 3 pinnar är våra och vi går till sommarvila med en 5.e plats i bagaget på sämre målskillnad än SUS.

Trevlig sommar!