Säsongen drog äntligen igång igen!

Höstsäsongens första match var här. En match som Tolkarna tidigare försökt flytta men misslyckats pga planbrist. Vad skulle tolkarna komma med?  9 man var deras senaste bud tidigare i veckan. Nu blev det inte så tack och lov, Tolkarna kom med en nästan full trupp med en hel del unga pigga spelare.

Matchen börjar och vi stressar Tolkarna till att spela bollen ut över sidlinjen. Inkastet tas och efter en skarv av Tolkarnas försvarare så slår Kim in 1-0 med utsidan av foten via kryssribban. Ledning för KFK redan efter 30 sekunder! Kan vara det snabbaste målet vi gjort under mina år, så snacket om tålamod som vi hade innan match blev aldrig aktuellt.

Nu Fyller tolkarna på ganska effektivt med mycket folk och vi uppträder ganska tafatt på deras långa uppspel och vi låter Tolkarna sätta press på oss. Dom skapar lite hörnor och en del frisparkar en bit utanför boxen.

Vi lyckas skapa en del omställningslägen pga av deras höga press och till slut så lyckas vi omsätta det till mål. Olof tar emot bollen och löper från halva plan med en back i hasorna, i höjd med straffområdeslinjen Spelar han en hård passning över till andra sidan straffområdet där Kristoffer drar till direkt och 2-0 är ett faktum. Bra omställningsspel och ett snyggt mål från första till sista touch.

I ärlighetens namn så var Tolkarna väldigt mycket på vår planhalva fram till detta mål, men vi skapade dom vassaste lägena och lyckades också utnyttja dom . Det syntes att det har varit sommaruppehåll. Vi var inte på tå och tajmingen satt inte riktigt där mellan lagdelarna. Kanske vaggades vi in i en trygghet efter det tidiga ledningsmålet, samt att Tolkarnas nr 11 var en ganska otrevlig överraskning och ställde till en del problem vilket vi inte var helt beredda på.

Nu känns det lite mer avslaget och vi tar över mer och mer. 3-0 Kommer efter ett vackert långskott, Ove fightas i en närkamp och bollen rinner ut till Robert. Utan att tänka en extra gång så drar Robert till och bollen sitter snyggt i krysset! Kul för Robert då det var hans första mål i KFK-tröjan.

Halvlek och vi pratar om att mittfältet måste komma in mer i matchen, bollen lyftes från backlinje upp på forwards som hade svårt att skapa något och laget var för långt. Även om det såg betydligt bättre ut sista kvarten.

Inte mycket händer i andra halvlek  även om vi vaskade fram en del chanser, matchen kändes redan avgjord. 4-0 målet gjordes av Tegis som gjorde comeback från en svår knäskada. Kim skarvade en utspark till Tegis i djupled som ganska enkelt la in den vid stolpen, kul!

5-0 kom efter en tilltrasslad situation under KFK-press i deras straffområde. Kim nickar ner bollen till Robert som lobbskjuter in bollen i mål från 1 meter utanför straffområdet. Robert gör alltså sitt andra mål i klubben och i matchen. Riktigt kul att se Pirlo i högform.

I minut 85 så gör tolkarna ett snyggt mål via en frispark som nickskarvades in i mål, 1-5. Här så försvann jockes nolla och vi slappnade av alldeles för mycket och lät Tolkarna göra ett riktigt skitmål fram till 2-5. 2 man får stå och hacka bollen mot jocke fram till att den till slut gick in. Jag hoppas att vi inte ger bort sådana enkla mål fram över för då får vi problem då motståndet är tuffare.

Tolkarna kämpar på precis som alltid i 90 minuter och ska ha en eloge. Idag var vi effektiva och jag hoppas det fortsätter så, vi har vanligvis en otrevlig ovana att bränna på tok för många målchanser vilket också gör att vår målproduktion än så länge "bara" står på 21.

Skönt med 3 poäng! Nu möter vi SP på lördag som trots tabellen kommer bjuda på hårdare motstånd än tolkarna. Så ingen underskattning, vi fick slita hårt under första 45 i vårt senaste möte.

Vill även gratta Robert och Kristoffer som gjorde sina första mål i KFK tröjan, samt Tegis som fick göra mål i sin comeback!