Vi begav oss bort mot Essinge IP:s  nylagda konstgräsplan med en övertygelse om att en skräll var nära till hands. Många fallna KFK-krigare hade vi lämnat bakom oss men det skulle inte få störa vår jakt efter nya triumfer och poäng att skriva hem om.

Verkligheten blev dock en annan än del bild jag haft på näthinnan. Vi gick ut med en förhoppning om att vi kunde försvarar oss mot det ettriga Snipers som nu mer är ett lag för div.6, men vi kunde inte hålla ut längre än 20 minuter innan ett inlägg nickas i mål.

Där efter försöker vi lyfta upp spelet igen men folk på fel/nya positioner och en välsmord och fungerande maskin till motstånd gjorde det svårt. Snipers pressar på och vi ägnar mycket tid åt att slå bort den sista passningen i deras 3:e del vilket gjorde att vi hade svårt att etablera något tryckt eller ens avslut mot mål. Vi saknade struktur av helt naturliga förklaringar och Snipers dominerade mittfältet.

Vi repar mod i halvtid och manar på om en mental omställning, nu va det dags att släpa på bromsen! Snipers hade slagit bort en del uppspel och uppträtt stressat i vissa lägen när vi helt plötsligt börjat pressa högt, utan att vi kunna utnyttja det på ett bra sätt bör tilläggas.

I den 52 minuten så vänder vi spelet längs med vänsterkanten. Tegis löper  i en duell mot den ett huvud kortare backen och nickskarvar bollen snett inåt till Jens, väl där så lobbar Jens in bollen trots uppvaktning av 2 försvarare. Kontakt! Kvitterat! Osannolikt! Orättvist! Charmen med fotboll..

Det spelar ingen roll hur många skott du haft, det är målen som räknas.

I det här skedet så händer det väldigt mycket som inte går vår väg. Vår försvarsklippa Christoffer trampar snett och töjer ut ledbandet i knät, tätt där efter så får även Tegis knä nog och mitt i detta kaos i ett redan sönderroterat KFK så slås ännu ett inlägg från Snipers som nickas bort, bollen samlas upp vid straffområdeslinjen av Snipers och våra backar som skall pressa skytten kolliderar på väg dit. Det gör att Snipers får ett enkelt avslut 1-2..

2 Knäskador och ett mål i baken på ca 2 minuter och värre skulle det bli. 1-3 och 1-4 påminner om varandra, ett söndersprunget och ovant innermittfält gick på knä och vår backlinje var utsprid och inte alls synkad pga dom påtvingade bytena. Så Simon i snipers kunde relativt enkelt ta sig fram via egen maskin genom vår planhalva och rulla in två bollar.

2 Knäskador och 3 insläppta mål på 5 minuter. Fullständig misär och än kvarstod 20 minuter av matchen..

Inga fler mål kom och Snipers stod som en välförtjänt segrare. Jag säger ingenting om själva resultatet, det var rättvisa siffror, kanske t.o.m att Snipers borde gjort något mål till sett till spelet. Men det jag stör mig på är att alla 4 mål vi släpper in är relativt enkla mål. Vi räddar dom givna men släpper in enkla mål istället. Men med tanke på  omständigheterna så får jag ändå säga att vi kämpar väl och faller med fanan i topp. Bensinen tog verkligen slut vid deras 1-2 som föll ganska tätt in på vår kvittering. Jag tar på mig en del av förlusten! Min taktik gjorde oss passiva och vi hade väldigt svårt att etablera anfallsspel, sedan borde jag kanske coachat hårdare efter vår kvittering men jag ägnade mitt fokus åt våra skadade spelare, det hände väldigt mycket under ett fåtal minuter.

Vi hoppades på hjälp från KFK spöket som Snipers lidigt av men det är definitivt bortjagat nu!

Vill lyfta fram Jens tillsammans med den alltid så nyttige Jocke i mål som matchens lirare iKFK!

2 Nya skador får läggas till på listan av ej disponibla spelare och fler försvinner nu fram över. Men vi kämpar på, det finns inte mycket annat att göra än att knyta näven och springa ännu mer! Tar vi detta på rätt sätt så kommer vi kunna knipa en del poäng i höst. Jag hoppas att dom som nu finns disponibla kan prioritera matcherna som kommer. Drygt en månad kvar på säsongen och vi behöver sluta samman och ge allt för att kämpa om platserna i topp 5!