Premiär mot SUS och strålande vårväder. Vi börjar lite skakigt utan att SUS tar tag i taktpinnen, SUS får dock stora fördelar av att vinna nästan varje boll i luftduellerna och kunde ställa om ett par gånger via det. SUS lyckas efter ett par chanser knoppa in 1-0 på ett inlägg, snyggt mål och trist att det kommer när vi börjat vakna till. vi vaskar fram lite chanser, Christoffer hade en farlig nick, Olof träffade ribban, Johan hade ett tungt skott som målvakten kunde rädda. En jämn match, första 15-20 tillhörde SUS, resten av första var vi snäppet vassare och borde nog gjort mål under första 45 även om vi kändes väldigt trubbiga och hade svårt att hitta in bakom SUS.

Andra halvlek drar igång och vi kommer inte in i det på det sättet vi ville. Energin var låg och vi ledare gjorde mycket ändringar, bl.a pga Oskars skada vilket kanske fick en motsatt effekt än vad vi önskat. Sista 20 så eldar vi igång en kvitteringsjakt och skapar inga solklara chanser men bollar dansar fram och tillbaka runt SUS straffområde, med ca 15 kvar glidtacklar willman en helt fristående susare i vår box, han träffar boll men väldigt mycket spelare med. Svårt att se från där jag stod men domaren ger rött kort och straff. Jocke gör som vanligt när det gäller straffar och räddar bollen och vi finner lite energi tack vare det och trycker på. Olof skulle sedan få ett bra läge efter samspel med Mattias inne i sus box, men avslutet gick tyvärr utanför till KFKs stora frustration. Vi eldar på och skapar lägen via fasta situationer och det gyllene läget kom sen med 5 minuter kvar. Johan lyfter in en riktigt bra boll och Olof möter med pannan men bollen går stenhårt över ribban. Efter detta trycker vi på, SUS kontrar men inget mer händer innan domaren blåser av matchen.


För att summera så syntes det i båda lag att det var näst intill första gången man rör bollen sedan oktober. Vi i kfk hade problem med positionsspel och förstatouch och passar, ja det mesta och vi valde att lyfta långt och stressade i vissa lägen istället för att rulla boll som vi kan. Vi valde den enkla vägen som blev den svåra vilket var att lyfta långt då vi var underlägsna i luftduellerna. Vårt försök med 4411 för att stärka mitten föll ut tämligen fruktlöst samt som matchens bästa spelare, nr 13 i SUS styrde och ställde där inne.


Sus skulle gjort fler mål på sina mer öppna lägen, vi borde definitivt gjort mål på något/några av våra. Måste säga att Olof har en extrem oflyt som hållit i sig under hela våren. Han gör det så bra och står på rätt ställe, men bollen vägrar gå in i mål. Vi behöver som lag höja intensiteten inför nästa match, samma anda som i slutet ska råda redan från avspark! jag ska inte säga att vi är loja, men.. steget efter. En jämn och i ärlighetens namn inte särskilt välspelad match tippade åt SUS favör idag... Dom var rakare och hade bäst målchanser. Vi laddar om och tar lärdom av dagens batalj och tittar framåt. Det syntes att många precis kommit igång och att vi inte hittar rätt där ute, så vi har bara oss själva att skylla då detta var en match vi kanske borde vunnit med tanke på lagens uppställningar.