.

Träningsmatch GT76 – Kungsholms FK

Första träningsmatchen för i år slutade med 2-1 vinst för KFK efter en stark vändning från underläge 0-1

GT76 inledde starkt med snabbt bolltempo och hög press vilket ledde till mycket spring och sidledsförflyttning från vår sida. Trots större bollinnehav från GT:s sida så låg vi bra i positionerna och presspelet och släppte därmed inte till mer än en-två riktiga målchanser i första halvlek.

I så hög utsträckning som möjligt så försökte vi etablera ett passningsspel, främst inom backlinjen med väggspel med yttermittfältare, men GT satte hög press och gav oss minimalt med utrymme för att rulla boll. Med intensiva byten och nya pigga ben så växte vi in i halvleken och började hitta fler och fler passningar till varandra.

Första halvlek slutar 0-0, och vi får se oss nöjda med det resultatet i halvtid.

I halvtid pratar vi mycket om positionering vid b.la insparkar där vi under första halvleken slagit bort en hel del på motståndare och tomma ytor. Alla är vi eniga om att bollen ska slås dit våra spelare befinner sig, ingen annanstans.  Vi sa att vi måste centrera mittfältet för att häljpa varandra att vinna luftduellerna.

När domaren blåser igång andra halvlek så fortsätter det organiserade försvarsspelet, där alla spelare på planen ingår. Hårt arbetandes från vänster till höger och tvärtom. Tyvärr släpper vi igenom GT vid ett fåtal tillfällen och deras mål kommer ur en situation då deras offensive mittfältare avancerar med bollen och smäller dit ett lågt skott i ”fel” hörn för målvakten. 0-1 är ett faktum.

Det var i det skedet som vi höjde oss på allvar och tog tag i matchen som höll på bli en match helt i GTs händer. Men med en taktisk finess av Kim så fick vi ett rörligt och bollsäkert mittfält som flyttade vårt passningsspel 15-20 meter upp i planen, och vi började äga mer och mer boll. Med intensiva byten och tjattrande snack på planen gick vi in i en högre växel och jagade kvittering.

Efter en boll ut på kanten av så lyckas tillslut Alessandro få bollen onside i straffområdet efter ett instick av (Neil? Olof?) och kan sedan servera Tulle som kommer rusandes in i straffområdet från vänsterkanten. Tulle rullar kyligt in bollen intill målvaktens första stolpe, 1-1 i matchen. Nu fick hela laget en riktig energiboost och fortsatte trycka på efter ett ledningsmål. Med starkt mittfält och optimistisk backlinje så lyckas vi rulla runt bollen i laget och låta GT jaga boll. Kort efter vårt kvitteringsmål så kommer även ledningsmålet på liknande sätt. Olof får bollen ute på högerkanten och tar sig in i straffområdet och spelar tvärs över straffområdet på Tulle som ÅTERIGEN kommer på rulle in i straffområdet. Denna gång räddar målvakten avslutet men inte returen som Tulle säkert placerar in och vändningen är nu fullbordad. 2-1 till KFK med ca tio minuter kvar av matchen.

Under de sista minuterna av matchen så hamnar vi väldigt lågt med vårt lag och låter GT rulla boll från höger vänster och ner i djupled. Så lågt vi stod med laget sista tio gjorde vi nog inte en enda gång under hela matchen, vilket i sig är positivt. Men vi släpper till några målchanser i slutet men lyckas hålla undan tills domaren blåser av matchen. GT ångade på in på övertiden och domaren tvingades tillslut blåsa efter långt spel på övertid och GT kände sig nog snuvade på sent mål som gjordes efter att domaren blåst av matchen.

Stark insats från KFKs sida som lyckades vänta ett underläge i säsongens första match. Även kul o se pigga och duktiga provspelare som tog för sig. Nästa match mot SUS på söndag! Nu går vi för andra segern för i år! Samba KFK!

Matchens lirare (skrivet av Daniel)

Edward! 90 minuter på mittbacken och han styrde och ställde i så väl försvarsspelet som i speluppbyggnaden. Var ledaren i en för dagen väl fungerande backlinje!

Tulle måste vi nämna här med sin otroliga fart och sina två mål i sin debut för klubben!