Rickard Björken har fått äran denna gång att skriva om Matchen. Här nedan följer hans referat.

SUS – KFK 2-3 (1-1)                    2016-03-20, Stora Mossens IP

Så, efter seger i årets första träningsmatch mot GT76 förra veckan var det med gott mod vi gjorde oss redo för att ta oss an ett av våra stora rivallag, SUS. SUS, som för en gångs skull INTE finns i vår serie i år, vilket gjorde denna träningsmatch extra viktig då det var årets bragging rights som stod på spel.

Vi kom till start med en stor trupp, 17 spelare, däribland flertalet nya spelare. Vi valde också att för första gången prova att spela 4-3-3, och det var en hel del spelare som fick spela på ovana positioner. Mycket nytt alltså, och mycket spännande!

Inför matchen pratade vi mycket om hur vi vill våga vara lite mer spelförande i år än tidigare. Att inte stressa iväg en långboll det första vi gör när vi får bollen, utan att våga rulla bollen i backlinje och genom mittfältet. Vi pratade om att hjälpa varandra både genom rörelse och snack, och vi gick ut till matchstart med en go känsla i truppen.

När matchen drar igång känns det som att lagen känner lite på varandra, men ganska snart står det klart att det här är ett annat KFK än tidigare. Vi var laget som tog hand om bollinnehavet, och SUS var laget som hade svårt att hitta uppspelsvägar, och därför ganska snabbt gav tillbaka bollen. Vi skapar flera halvfarligheter utan att riktigt få till det innan ett av årets nyförvärv Tulle hittar rätt. Han får bollen utanför straffområdet, glider förbi ett par försvarare i sidled innan avslutet kommer och sitter säkert intill stolpen, 1-0 KFK, och Tulles 3:e mål på två träningsmatcher! Rättvis ledning!

Med ca 10 minuter kvar av halvleken händer någonting konstigt, och slarvigt. Vi ger bort en frispark strax utanför eget straffområde. Muren börjar ställas upp, utan att avstånd är begärt, och SUS-spelaren kör en fräckis och lägger enkelt in bollen i öppet mål. 1-1, riktigt surt då vi varit det klart bättre laget under den första halvleken!

Resterande ca 10 minuterna fortsätter vi trots allt vara det spelförande laget, och skapar ett par riktigt bra lägen där bl.a. Tulle med lite flyt kunde gjort åtminstone 1 mål till, men 1-1 står sig in i paus.

Det är ett, trots den onödiga kvitteringen, nöjt KFK i paus. Vi spelar som vi vill, och även om det finns vissa saker att reda ut (det blir så med mycket nytt) så ser det bra ut.

Andra halvlek drar igång, och vi försöker rulla på som tidigare. Vi faller dock ner lite grann i fällan att bara slå långa bollar på våra snabba yttrar, vilket gör att vi lite grann hamnar i det spel vi haft tidigare säsonger där vi blir lite för låga och tappar bollinnehavet. SUS kommer därför in bättre i matchen och gör 2-1, vi tappar boll på mittplan och SUS får till en omställning längs högerkanten när vi står på mellis. Bollen spelas snett bakåt in i boxen, där SUS anfallare dyker upp och enkelt bredsidar in ledningsmålet.

Vi svarar dock bra på SUS ledningsmål, och höjer intensiteten i vårt spel och börjar ta över matchen igen. En högerhörna jobbas fram, och Kristoffer slår den. Bollen rensas ur straffområdet och samlas upp och spelas ner till Kristoffer igen som slår ett nytt inlägg. Bollen styr på två SUS-spelare innan den letar sig in i mål! Matchen är kvitterad, nu går vi för seger!

Med ungefär 10 minuter kvar att spela kommer en djupledsboll för Tulle på vänsterkanten. Han tar sig förbi sin försvarare och slår ett inlägg som hittar Olof perfekt som nickar in den vid första stolpen, och vi är uppe i ledning, 3-2!

Tiotalet sekunder efter vårt ledningsmål slocknar strålkastarna. Vår tid är tydligen ute och planen är bokad av ett annat lag för en annan match, så domaren blåser av matchen trots att det egentligen alltså skulle återstå 10 minuter. Nåväl, seger därmed med 3-2, och vi har startat försäsongen med 2 segrar i rad! Det lovar gott inför säsongen!