‘Fail to prepare, prepare to fail.’ – Roy Keane Jag börjar (tyvärr!) med en återkommande händelse som. Händer. Varje. Match. Denna gång var det värre än någonsin. 4 man var där 12:00. 12:15 var vi ca 8 man. 12:25, alltså 25 minuter efter samling saknades fortfarande 7-8 man.Det är inte ok. Vi måste visa varandra mer respekt genom att komma i tid. Det är inte kul att själv vara på plats i utsatt tid för att folk trillar in när de känner för det, då får vi i sånt fall se över upplägget för samlingen. Bättring gubbar! :) Vi bygger lagkänsla av att komma i tid, sitta och snacka lite och sen värma upp tillsammans och det tar vi sedan med oss in i match och träning.

Vi kom till matchen med sexton man och tre nya ansikten i Jonatan (Forward), Thiago (Forward) och Refat (ytterback)

Vi fick labba lite med backlinjen då det var en del ansikten som vi vanligtvis ser som saknades denna dag. Hedlund fick starta mittback tillsammans med Gustafsson och Björkén och Olle tog ytterbacksplatserna. Mittfält var Amarildo, Kocken och Eddie. Framåt hade vi Tulle Jonatan och Sam. På sidan startade Refat, Arash, Thiago, Everett och Jonas.

Vi börjar matchen med en vilja att rulla boll och skyndade långsamt, vi rullade boll metodiskt och bytte kant på ett bra sätt vilket gjorde att vi kunde etablera spel och chanser. GT76 försökte slå långt, men så fort den nykomponerade backlinjen bekantat sig med varandra så lyckas vi få kontroll på det. Under första 45 minuterna i denna match så är det vi som för och GT lyfter långt via sin mittback/playmaker som var otroligt nyttig för deras lag. Det hände så mycket i denna halvlek offensivt att det inte går att kommentera allt, men Jonatan visade sig vara en riktigt duktig targetforward under första 45 och hade ett par nickar som från sidan såg ut att gå i mål. Tulle kom loss oräkneliga gånger längs vänsterkanten och hade fler avslut och inspel i boxen som inte vill in i mål. Thiago kom loss i ett friläge från halva plan som i absolut sista sekund blockeras av GTs glidtacklande mittback. Kocken hade också han flera lägen där det som var närmast tog i insida stolpe och skruvar sig längs med mållinjen och rinner ut till inspark på andra sidan målet. Det finns mycket mer att lägga till här och det bara under första halvlek men det slutar 0 - 0. Som ni säkert förstår så kan detta bara sluta på ett sätt baserat på ovan läsning? Fel!

Vi pratar i paus om att fortsätta rulla boll inom laget och trumma på, det finns inte så mycket att klaga på. Men ganska omgående i andra halvlek tappar vi spelet vi haft och sätter oss i dumma lägen där det blir stora ytor och mycket 1 mot 1 situationer som GT76 lyckades komma vinnande ur allt oftare. Vi tappar organisationen och kommandot i matchen. Vi spelar nu väldigt rakt och snabbt upp på forwards som får gå i djupet och det blir mycket soloprestationer och försök till snabba instick utan påfyllnad bakifrån, backlinjen ledsnar på att lyfta för att direkt falla och mitten fick för stora ytor att jobba på. Vi började spela på deras villkor vilket passade dem, deras duktiga backlinje lyckas vinna boll och ställa om på deras fiskande forwards och deras duktiga kille på mitten. Vi spelar helt enkelt efter deras gameplan, vilket de var bättre på. Men med det sagt så skapar inte GT mer chanser än oss i andra halvlek, vi har fortfarande många möjligheter att göra mål och hittar avslut. Vi har bland annat ett skott i stolpen, vi missar en straff, misslyckas med ett 4 mot 1 läge. Ett annat läge där jag var säker på utdelning är när Thiago precis ska skjuta bollen i mål och deras bäste spelare gör en helt bisarr glidtackling bakifrån och tar bollen osv.

Det vi behöver jobba på är sättet vi tappar organisationen och hur vi reagerar på att släppa in mål. Deras 0 - 1 mål kommer till på en hemåtpass, kommunikationen i backlinjen slutar med att ingen löper och tar den och deras forward lyckas peta in den förbi en utrusande Micke i mål. 0 - 2 kommer på hörna. 0 - 3 görs när vi står och dribblar som siste man och tappar boll, till en början helt utan press. När vi sen måste jaga så börjar vi jobba mer individuellt istället för hitta tillbaka tillsammans vilket gör att GT kan kontra om och om igen. Vi gör till slut 1 - 3 genom Sam som får öppet mål efter en tilltrasslad situation som skapades när Thiago och Tulle kampade om boll i deras box.

Lärdomar från denna träningsmatch då? Vi slutar spela i andra halvlek vilket tyvärr hänt förut, man kan skylla på att det är tidigt på säsongen, att vi blir trötta, att vi har nya spelare och vissa har nya positioner. Vi har dock ett ansvar att jobba för varandra, prata på planen, att våga ge konstruktiv kritik till varandra där ute. Blir man, eller tror att någon blir, kränkt för att någon ger kritik på planen så är man fel ute, det är en stor och viktig del av lagidrott. Är det tyst, då hamnar man i one man show träsket och inget kan någonsin lösas, vi måste börja styra varandra på planen mer, både med och utan boll. Vi tränare får ta på oss en del också. Vi får ta fram en matchplan som alla får förhålla sig till, så att vi har något att luta oss mot. Självklart skall vi minnas att det var en träningsmatch, bättre att det händer nu än under säsongen.

Mycket gnäll om vad som gick fel, MEN! Vi tar också med oss första fyrtiofem minuterna och vår offensiv i övrigt. Vi måste haft 25 avslut i denna match och jag kommer aldrig förstå hur vi bara gör ett mål. Väldigt kul(!) att se att vi kan skapa så mycket chanser och vara bollförande mot ett lag som tidigare styrt matcher mot oss. Vi var bättre än dem, vi ska vinna denna match. Jag tycker vi ska nöjda med det åtminstone.

En träningsmatch kvar att nöta på innan säsongen börjar och jag vill också passa på att berömma våra provspelare, både Jonatan och Thiago är stora starka anfallare med bra targetegenskaper vilket gör att de kan låsa boll och vi kan fylla på i andravåg, Refat var löpstark och nyttig på ytterback, men tyvärr så fick han en misstänkt bristning i baksida lår tidigt och fick kliva av.

Vi ses på tisdag!