cover

Domarsidan

Tillsammans för en tryggare matchmiljö

Stockholms Fotbollförbund arrangerar runt 40 000 fotbollsmatcher varje säsong och drygt 3 000 domare utbildas. Att vara domare är en utsatt position. Jag är försvinnande liten del av dessa matchare kan domaren till och med råka fysiskt illa ut. Men vanligare är att domaren får utstå skällsord och dumheter från spelare, ledare och åskådare. Hur är det här är det ingen statistik på, men en gång är en gång för mycket. Detta gör att många domare känner sig otillräckliga och faktiskt slutar som domare. Fotbollens matchmiljö får människor att må dåligt. Ska vi ha det så?

Vi önskar, nej kräver, att spelare, ledare och åskådare undersöka sig själva och säkra till en positiv förändring av matchmiljön kring fotbollsplanerna. För så här kan vi inte ha det!

Andrea Möllerberg, Distriktschef Stockholms Fotbollförbund :
"Stockholms Fotbollförbund har startat ett projekt vars syfte är att lyfta fram domarna, stötta dem och påvisa behov av en förhandling av alla inblandades medverkan vid fotbollsplanerna. Tillsammans med våra samarbetspartners Volkswagen Stockholm och adidas, visar vi ett tydligt budskap på våra ungdomar kläder, som är en av flera steg till att förbättra Stockholms fotbollens matchmiljö ".

Tillsammans för en tryggare matchmiljö

Stockholms Fotbollförbund vill rikta ett stort tack till alla de föreningar vi fick möjlighet att besöka under torsdagarna när stora delar av kansliet gav sig i distriktet för att dela ut domarkit till föreningar som arrangerar domarkurser. Syftet med besöken och framtagandet av domarkit, är att uppmärksamma domarnas tuffa tillvaro samt visa till en förbättring av matchmiljön är en prioriterad fråga. Det är en form av gerillamarknadsföring, dvs vi vill skapa en unik, engagerande och tankeväckande effekt för att skapa viral spridning och få så många som tillgängliga - Tillsammans för en säker matchmiljö!

Kontaktinformation 
Kontaktperson:
Metin Gürbüz
E-mail:
domaransvarig@skogas-trangsundsff.com
Mobil:
070-7129253
Det finns inga gästboksinlägg
InterSport - Vår klädleverantör