35:e upplagan spelades helgen 26-28/4 med deltagande av BSK:s P99

Detta var den sista turneringen med hela laget tillsammans och vi valde då att åka till Kungälv för att få möta många bra lag från södra Sverige och Norge. 16 lag anmälda i P99gruppen. I gruppspelet blev vi lottade mot Önnered, Flint (Nor) och Heid/Mölndal.

Första match mot Flint redan på fredagskvällen, kl 2130 !!!!, innebar ledigt från skolan och avresa vid lunchtid.

Hur skulle en lång bilresa och en väldigt sen speltid påverka laget?

Lång uppvärmning för att kroppen och knoppen att förstå att det var dags för handboll trots den sena tiden. Började trevande med en del tekniska fel och vi var inte riktigt med. Vi fick kämpa i varje moment och hamnade i underläge med 1-2 mål hela tiden. I halvtid ledning för Flint med 6-5. Andra halvlek var lik den första och vi fick kämpa för våra mål medan Flint fick en del enkla mål. Vi kom aldrig ikapp utan Flint förde matchen nästan hela vägen. Vårt mantra ”sista 5” skulle än en gång visa sig vara av betydelse. 5 minuter kvar och Flint leder med 11-10 och matchen står och väger. Vi visade nu publiken och motståndarna att vi aldrig ger upp. Vi vinner matchen med 13-11 och de sista 5 minuterna med 3-0 och återigen är vi som bäst när det gäller ”sista 5”. Flint går till B-final där man förlorar mot ett annat Norskt lag, Ski IL Handbåll.

Lördag och lite sovmorgon då matcherna skulle spela kl 1545 och 1755.

Match nr 2 mot Heid/Mölndal, ett blandlag med spelare födda 1998-2000. Det var ett riktigt taggat BSK-gäng som gick in på planen och vi såg att det här skulle gå bra. Vi gör en av våra bättre matcher denna säsong där alla presterar och gör sitt yttersta för laget. Vårt försvar är grymt där alla hjälper varandra och våra kontringar sitter och anfallsspelet är fantasifullt med många individuella prestationer och kombinationer. När vi får till detta så är vi svårslagna och det fick Heid/Mölndal känna på. Seger med 15-6 och vi var klara för A-slutspel, respekt.

Match nr tre och gruppfinal mot Önnered, frågan var om vi skulle kunna ladda om. Svaret kom tidigt i matchen där Önnered snabbt tog en 3-målsledning och sedan visade upp vad de kunde och vi tittade på. Det blev aldrig någon match, Önnered vann matchen ganska enkelt, lite för enkelt kanske. Om vi vann eller kom tvåa i gruppen spelade egentligen ingen roll då det på andra sidan slutspelsträdet stod Kärra eller Sävehof som motståndare, två lika svåra lag. (Dessa två lag möttes senare i A-finalen som Sävehof vann).

A-kvartsfinal på söndag morgon kl 0835 mot Sävehof skulle bli tufft. Väckning 0620 för frukost och sedan bil till hallen i Kärra. Av Sävehofs ledare fick vi reda på att det lag vi skulle möta var uttaget bland 40 spelare för att vinna denna cup. Där står vi ”lilla” Bollstanäs med 9 hyfsat friska spelare som kan spela denna morgon, 2 spelar inte med pga av skador, så det blir mycket speltid för de som kan spela.  Vi har inget att förlora utan det är bara att köra och visa vad vi kan, OCH som vi gör det. I första halvlek får vi Sävehof i gungning och de funderar säkert, ”vilka är det här?” De spelar tufft och snabbt men vi ger tillbaka och presterar återigen på topp. I halvtid leder Sävehof med 10-9 och vi har gjort en grym halvlek mot en av favoriterna i cupen. Andra halvlek börjar med några snabba kontringsmål av Sävehof medan våra chanser går stolpe ut samtidigt som orken tryter. Vi orkar inte hänga med i Sävehofs tempo med bara 2 avbytare och några halvskadade vilket leder till att Sävehof får några enkla snabba mål och de vinner tillslut med 22-13. Vi stod upp en halvlek mot favoriterna som sedan vann finalen mot Kärra med 28-14, stort och fantastiskt bra av ”lilla” BSK.

Några enskilda prestationer under turneringen

Theo – vår mv med grymma långa kontringsutkast och magnifika räddningar

Tobias – kontingsspelare som verkligen tar för sig framåt och spelade hela matchen mot Sävehof

Hugo- kontringsspecialisten med de tekniska avsluten som mot Flint ett par gånger var helt ensam på motståndarnas sida vid kontringarna

Simon – tog bort Heid/Mölndals kantspecialist totalt, han blev aldrig något hot som vi trodde

Sean – hans främsta vapen i denna turnering var försvarspelet som fungerade perfekt

Mattias – blev tyvärr skadad efter 14 minuter av första matchen och spelade inte så mycket mer, men innan dess hann han med att visa sin potential som vänster 9:a

Oskar – han arbetar i det tysta på linjen och inte många uppmärksammar vad han gör, i denna turnering skapade han väldigt många lägen för våra skyttar med kluriga spärrar och rörelse bakom motståndarna vilket ofta leder till mål för oss

Jakob – gjorde många oväntade saker under turneringen som lurade motståndarna

Elias – stjäl många bollar av motståndarna i försvaret och var KUNG på poker

Anton – spelfördelaren med grym teknik, studsade ensam ifrån Sävehofs försvar från mittplan och avslutade med en knorr från vänsterkanten runt målvakten,

Joel - när hans vänsterslägga ljuder så hinner målvakten inte med, det bara smäller och det gjorde det ett par gånger i denna turnering