Jonas har tränat Bollstanäs damer under två säsonger och som spelare har han varit aktiv i Skånela i 16 år samt i Vassunda ett år

Hur ser du på lagets utveckling denna säsong?
Jag tycker att utvecklingen har varit hög både som lag men också individuellt hos många spelare. Vi har gått från att förlora matcher med 42-13 till att vinna med samma siffror vilket är väldigt roligt!

Vilka är lagets styrkor?
Försvarsarbetet. Tjejerna jobbar 110 % hela tiden och de vågar ta smällar.
Dessutom kan de ställa om mellan olika försvarsspel vilket gör det svårt för flera motståndarlag. En ytterligare styrka är att laget inte deppar ihop när det går dåligt, de peppar varandra och kommer igen.

Vad behöver utvecklas?
Anfallsspelet främst. Tajmingen, att våga ta nya löpvägar, inspel till linjen och mod

Hur förebereder sig laget inför nästa säsong?
Vi har hårdare träning och arbetar mycket med anfallsspelet. Detta kompletteras med mycket fysträning. Vi har en otrolig förmån då ett löparspår och ett ybyggt naturgym ligger precis i anslutning till hallen. Där kan vi träna både kondition i backarna och styrka i gymmet. Detta är en fantastisk möjlighet som vi ska ta vara på.

Hur ser du på framtiden för Bollstanäs damer?
Härnäst siktar vi på spel i division 3, men jag saknar ett bra kvalsystem i serierna vilket är något det Svenska Handbollsförbundet måste ta ansvar för.
En mer långsiktig vision är att nå division 1 inom en rimlig tid.

Vad är det roligaste med att träna tjejerna?
Det är en enorm utmaning. Jag kan mycket om handboll men jag får lära mig nya saker hela tiden i rollen som tränare.Det är ett glatt gäng och det är kul att komma till träningarna!

Tack till Jonas som ställde upp på intervjun!

Text: Ida Forsman
Foto: Maria Karelius