Ledning med 2-1 i paus, men några enkla misstag gjorde att Skiljebo vände..............

Första 20 minuterna av första halvlek var vi tillbakapressade, Skiljebo satte tryck med långa bollar till forwards och mycket inlägg. Vi själva hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och det blev mycket bolltapp och korta anfall. Under denna period fick också Skiljebo straff, men Adem gjorde en riktigt bra räddning. Typiskt nog kom deras ledningsmål när vi börjat käka oss in i matchen. Ett inlägg till bortre ytan där vi stod och sov resulterade i ledning för Skiljebo.
Sen spelade vi upp oss och tog över mer och mer. Abwe kvitterade med en distinkt nick efter en fint slagen hörna av Simon. En stund senare nickade samme man lika snyggt in 2-1 efter ett fint anfall iscensatt av Arsi och Melvin där den sistnämnde slog ett väl avvägt inlägg. vi hade sedan ett par jättelägen att utöka vår ledning, men Skiljebo lyckades på något mirakulöst sätt avvärja. Vi ska inte glömma att Skiljebo hade några vassa lägen dom också plus straffen så 2-1 var ett helt ok resultat i paus.

Vi hade såklart förhoppningar i den andra. Men efter en hörna kvitterade Skiljebo där vi precis som mot Sollentuna blir bolltittare och tappar spelare bakom ryggen. Därefter kom också 3-2 som vi också mer eller mindre bjuder på. En situation som vi har under kontroll, slutar med ett Skiljebo mål.. Straxt innan ledningmålet hade Roka spelat fram Mackan i bra position men skottet gick för mycket mitt på mål och målvakten kunde rädda. Skiljebo gjorde också 4-2 efter ett fint inlägg och en bra nick, men vi hade dels för lite spelare i boxen, och var för passiva vid förarbetet.

Det kan låta som vi bara gjorde fel i den här matchen, men så var det absolut inte. det var en hel del som var bra och ett klart fall framåt i jämförelse med Sollentunamatchen. Men faktum är att 2-3 av baklängesmålen medverkar vi till. Resultatet som sådant är det inte mycket att säga om. Lite objektivitet måste vi ha. Sett över 90 minuter hade Skiljebo betydligt fler farliga chanser inne i boxen än vad vi hade, Adem gjorde några riktigt bra räddningar, vi hade ett par rensningar vid mållinjen. Men det är så fotboll är. Det gäller att kunna försvara bra i utsatta lägen. Vi blev också lite för ivriga/naiva i den andra ute på plan och höll inte ihop laget lika bra som i första halvlek. Tålamod är ett begrepp som alltid är lika betydelsefullt.
Hade vi haft lite mer rutin, varit mer noggranna och observanta tror jag inte vi förlorar den här matchen. Men nu är det som det är. Vi har många spelare i startelvan  som inte har rutin, som gör sin första Div 2 säsong och dom behöver givetvis tid att växa in i det. Och det kommer dom göra också. Viktigast är att lära av varje match och varje misstag.

Dessutom har vi haft en del småskador senaste veckan. Till den här matchen hade vi Adam borta pga av skada, Richmond avstängd. Mackan, Moro och Kenneth som bänkade tillsammans med Malle har alla varit skadade men är säkert i fullt trim framledes vilket är positivt. Victor, Shelha och Jimmy är som bekant inte är spelklara ännu. Och det gör ju såklart att alternativa dispositioner var extra begränsade till den här matchen.

Vi tar nya tag och ser framåt. Två matcher väntar kommande vecka vilket är bra. Vi behöver spela mycket.
Dom som utmärkte sig mest mot Skiljebo sett till hela matchen var Robban, Simon, Adem. Abwe givetvis för sina två mål. Roka och Erik som slet både centralt och på kant jobbade på bra trots att dom/vi inte fick med oss det där sista framåt. Arsi och Melvin hade några bra kombinationer på kant i synnerhet i den första,