Vi skulle haft med oss alla tre poängen då vi hade en boll inne i slutet.....

Det finns olika sätt att analysera matchen på, men det är klart att vi borde punkterat tillställningen redan i inledningen. Bättre chanser går det inte att få. I princip öppet mål 2-3 gånger, men vi brände alla. Det positiva är att våra forwards är inblandade i situationerna. För det är ju så att om vi inte skapar chanser kan man bli orolig, men nu fick såna lägen som man bara önskar sig, utan att få in bollen. Konsekvensen blir då att det blir lite oroligt och onödigt stirrigt i spelet. Det tär på självförtroendet, det vet vi, men det finns ingen annan väg än att bara jobba vidare, så sitter chanserna till slut. Vi är där, vilket är det viktigaste. Trots alla missar tog vi ändå ledningen i den 39:e minuten när Arsi satte en straff, efter att Skogis blivit fälld och vi gick in i pausvilan med 1-0 ledning.

Vi gjorde några förändringar till andra i backlinjen vilket bla fick till följd att Erik fick kliva ner som vänsterback. Vi blev mer kompakta och bromsade upp dom flesta attacker. Men vi blev lite för baktunga vilket ledde till lite för många fasta situationer för Kvarnsvedens del. Tyvärr kom kvitteringen på en hörna i den 66:e minuten. En skarv vid första stolpen letade sig in i bortre. Vi fick ny energi efter målet och började uppträda mer aggresivt över hela planen. Abwe och Adam kom in och tillförde ny energi, och det höll på att betala sig, om domarna vore mer synkade. Adam iscensatte ett anfall, det blev lite kalabalik framför mål och den assisterande domare, gestikulerade för mål och vände upp mot mittlinjen. Huvuddomaren blåste för offside i position utanför straffområdet, när två Kvarnsvedenspelare stod/låg på mållinjen?? Offsidelinjen är ju den assisterandes uppgift att ta, men han vinkade alltså för mål. Väldigt tråkigt när sådana situationer uppstår, men ändå mer tråkigt när domare vägrar svara när man bara vill ha en förklaring.

Nu skyller vi inte poängtappet bara på domarna, utan mest på oss själva. Som alltid går det att vrida och vända, men på frågan om det är ett fall framåt, så blir svaret: Självklart!! 0-4, 2-4 i dom två första mot 1-1 är en väsentlig skillnad och förbättring.
Vi ska vara nöjda med att vi skapar många bra målchanser. Det som vi är klart missnöjda med och som vi tjatar om vecka ut och vecka in är "juniormisstagen" dvs att inte överarbeta situationerna och tappa boll i fel lägen. Vi räknade till 20 bolltapp när man bara kan slå en enkel passning på 5-10 meter och ta ny position, där man istället ska göra något snyggare och blir av med bollen och alla får följdaktligen jobba hemåt istället för att vi går till anfall. Vi kommer helt ur rytmen och får slösa för mycket energi i onödan. Obegripligt att det ska vara så svårt att fatta sådana enkla instruktioner.
Det måste bort!

Dom tongivande var Adem som gjorde två riktigt kvalificerade räddningar och agerade lugnt i övrigt. Robban som vi är vana vid håller jämn och hög nivå på centralt fält. Victor gjorde sin första "riktiga" match och spelade stabilt med Simon i mittförsvaret. Erik förtjänar extra cred. En forward som har spelat både ytter och innermittfält, och i andra halvlek klev ner som vänsterback och gjorde det utmärkt efter förutsättningarna. Erik har breddat sitt register mycket senaste halvåret, kul att se!