Prestationen var helt ok. små detaljer avgjorde.....

Från förra matchen mot Västerås hemma, då vi ledde med 2-0 efter mål av Pontus Moro och Erik Håkansson, men tappade till 2-3 var mottot till matchen mot Norrtälje, ett stabilare försvarsspel, utan att tappa framåt.
Och det levde vi egentligen upp till. Första 10 minuterna blev vi utsatta för ordentlig press. Norrtälje satte ideligen långa bollar från mittback alt i dom flesta fall från målvakt. Redan efter ett par minuter hade Norrtälje en ribbträff och det blev lite stressigt i inledningen. Adem fick göra ett par svettiga ingripanden. Men vi kom in i det och jämnade ut spelet. Vi hittade rätt i våra positioner och resten av halvleken bestod Norrtäljes avslut av skott från 30-35 meter. Vi skapade själva några heta och några halvchanser. Den bästa hade Moro, som kom fri med keepern, men petade bollen precis utanför stolpen. 0-0 var ställningen i paus.
I den andra fortsatte vi att vara kompakta och det kändes bra, eller rättare sagt bättre än på länge i försvarsspelet. Det kändes som Norrtälje blev mer och mer frustrerade och stressade och deras avslut fortsatte att komma långt utifrån.
Så kom så ett enda felsbeslut på vår högerkant, Simon kom snett, stötte bort sig och deras spelare satte full fart och sköt 1-0 i bortre burgaveln. Signifikativt just nu att det blir mål på den dittills bästa/enda chansen i andra halvlek för Norrtälje.
Hur som helst så repade vi mod, och det var riktigt skönt att se, vi försökte, tryckte på, och fick också en jättemöjlighet. Melvin fick bollen 7-8 meter från mål, blev helt ensam och skulle bara lägga in bollen i mål, men målvakten chansade åt rätt håll och tippade bollen i stolpen och ut.
Sen dök det upp en omdiskuterad situation. Vi fick frispark vid mittcirkeln, flyttade upp "allt" och satte in bollen. Deras målvakt missbedömde situationen, var på väg ut men fick backa, det blev duell mellan en hel del spelare inkl målvakten som lyckades fösa undan bollen, till Skogis var först på andrabollen  men domaren blåste frispark till målvaktens fördel. Det såg ut som en riktigt billig frispark, men så sker ofta när målvakt är i duell.
Sista 10 minuterna tvingades vi chansa ordentligt och flyttade upp många spelare i offensiva positioner.
Vi öppnade oss såklart bakåt och Norrtälje fick tre jättelägen att utöka ledningen, men Adem räddade upp det hela.

Bortsett från första 10 min och chanserna i slutet som vi tvingas bjuda på, så gör vi faktiskt en riktigt homogen insats. Inte jättevackert och snyggt alla gånger, men väldigt stabilt. Vi ligger där vi ligger och spelar på bortaplan, då kan vi inte begära några orimliga prestationer. Många gör bra och stabila insatser i den här matchen.
Vår centrallinje med Adem, Victor, Johannes, Richmond, Robban, Adam, Moro förtjänar extra omnämnande för utförande och attityd.

Laget mot Norrtälje:
Adem, Simon (ut 79:e), Victor, Johannes, Shelha, Adam, Robban, Richmond, Melvin (ut 79:e), Moro, Erik (ut 46:e)
Avb: Abwe in 46:e, Skogis in 79:e, Mackan in 79:e, Ogge