Säsongen avslutad, med en besk eftersmak. Vi samlar kraft och tar sats inför nästa säsong redan nu. Det finns inget att spara på! Vi har en ny redaktion för herrlaget som kommer att hålla hemsidan uppdaterad.

Låt oss börja från början. Och vi skall vara ärliga och se tillbaka på en minst sagt turbulent period. Den startade egentligen redan innan förra säsongen.

 

Laget hade åkt ur div. 3. Man kontrakterade en ny tränare som under försäsong lämnade en a-herrlagsverksamhet med ca 7 spelare i snitt på träningarna. Vi på redaktionen har full förståelse för att man inte kände kraft och energi att vända på den snabbt nedåtgående trenden.

Med hjälp av några driftiga ledare, tillika ansvariga inom herrfotbollen satte man genast fart för att hitta en ny huvudtränare. Detta lyckades i mars. Spelare kom och gick, vi såg många som inte höll kvalitetsmässigt, vi såg många som inte höll inställningsmässigt. Men på pappret fanns ca 15-20 spelare till slut. Vi visste att med en ganska icke befintlig försäsong skulle detta bli tufft.

Vi snabbspolar till slutet på första delen av säsongen när ca hälften av matcherna var spelade. Då hade vi haft enormt många spelare på skadelistan, och tyvärr svårt att hålla en bra kontinuitet på träningarna. Detta visade sig naturligtvis i tabellen. Laget hade inte många poäng Och låg i botten. Men vi visste att det fanns potential i gruppen, vi visste att vi någonstans hade möjlighet att plocka de poäng som behövdes för att hänga kvar. Spelargruppen lovade varandra att ta chansen och ge hela äventyret en ärlig chans. Alternativet var att dra sig ur serien. Redan efter hälften av de spelade matcherna.

Med så många spelare frånvarande av olika anledningar, främst skador, men även resor och studier och liknande, lämnade vi inte W.O en enda match. Bara det är ett bevis på en enorm styrka i gruppen om man vet hur det såg ut då. Mycket tack vare ett par otroligt talangfulla och duktiga spelare ur P-98-truppen som mer än väl bidrog till flertalet jämna matcher där vi inte lyckades få stolpe in.

Det sägs att bra lag ska ha tur. Redaktionen undrar om det inte borde gälla även för lag som för tillfället är mindre bra än vad de borde vara. Som en naturlag slog det ner som en storm varje gång vi fick bra lägen.

Vi spolar bandet vidare till de sista matcherna. Nu börjar det gå bättre. Dessvärre även för Danderyd, som var det laget som låg i ungefär samma sits som oss poängmässigt. Tyvärr förlorar vi två matcher mot dem. Vi räckte inte till helt enkelt i de matcherna. Vi förlorade även mot Rissne borta vilket borde ha varit 3 givna poäng med tanke på en ganska säker seger på hemmaplan. Men trots ett massivt spelövertag och en del chanser och många fler halvchanser, räcker det med ett försvarsmisstag för att förlora. Så ser fotbollen ut.

Trots dessa plattmatcher slår vi Hässelby båda matcherna. Vi slår ett tungt Blue Hill borta i en svår bortamatch en fredagskväll. Vi slår Enebyberg hemma trots att de kan avgöra serien. Och det är segrar vi inte behöver skämmas för. Absolut inte.

Men just när laget börjar få igång maskineriet och börjar ta poäng, tog serien slut. Det var försent.

 

Bollstanäs SK spelar i div. 5 nästa år. Det ser inte klokt ut ens i textform.

Redaktionen ser möjligheter där andra ger upp och lämnar. Redaktionen ser hur det planeras och trixas för att bygga på något starkt. Målsättningen är given enligt redaktionen. Vi ska jogga hem serien nästa år, för att använda en något sliten klyscha. Redaktionen hoppas att klubben och laget fattar samma beslut.

Det är oktober. Så som det ser ut varje år är det rörigt. Spelare i alla möjliga klubbar provtränar med andra lag överallt mest hela tiden. Det är svårt att få klara besked från någon om han eller hon eller den ska vara med på nästa resa i Bollstanäs 2015. Vi på redaktionen är inte oroliga. Men vi kommer naturligtvis ändå jobba hårt och tätt ihop med lagets ansvariga för att få ihop ett slagkraftigt lag. Spelare för spelare. Ledare. för ledare. Och egentligen kommer ingenting kännas säkert förrän i februari. Så ser det ut på den här nivån.

Men vi är inte oroliga.

 

Det är oktober 2014. Vi hoppas kunna skriva en text om exakt ett år - fast med ett helt annat innehåll.

 

Under tiden kommer det komma intervjuer med spelare och kanske en och annan ledare. Vi ska intervjua en meriterad domare från allsvensk nivå som idag arbetar med utveckling och domarkontrollanter. Då ska vi passa på att ställa kniviga regelfrågor.

Vi kommer uppdatera med information kring spelare i den takt de blir klara för att representera oss.

Förmodligen kommer vi kunna beskriva vad som händer i omklädningsrummet, före och efter träningar och matcher. Det kan bli en del roliga historier.

Häng med oss på den här resan om du gillar Bollstanäs SK!

/Redaktionen