Nu tar vi avstamp för att starta återtåget till division 3.

Som beskrivs på ett utomordentligt sätt i "Nyhetsbrev oktober" är besvikelsen givetvis stor för att representationslaget nu fallit ner i seriesystemet, för att 2015 spela i division 5. Som "gammal" tränare delar jag den besvikelsen och det känns sorgset att vår tidigare resa från botten av fyran till toppen av trean kunde raseras så fort. Revanschlustan är stor på såväl ledar- som spelarsidan.

Från klubbens sida vill man få till en rejäl satsning för att ta sig tillbaka till division 4 per omgående. På sikt ska man tillbaka till trean, eller kanske till och med upp i tvåan. Den klara långsiktiga målsättningen är också att succesivt utöka antalet Väsbybor i laget i allmänhet och BSK-fostrade spelare i synnerhet. Båda dessa målsättningar kommer det börja arbetas på redan nu.

Uffe Sterner är kvar som ledare från förra året. Under november deltar även undertecknad (Thomas Lind), Tommy Götelid och Aldin Dibranin i uppstartsarbetet för ett slagkraftigt A-lag till 2015. Ser vi ut att få ihop en bra trupp med många spelare som vill något kommer tränarkonstellationen med största sannolikhet att se likadan ut även efter 30/11.

Positivt så här långt är att många av de mer tongivande spelarna från årets trupp aviserat att de högst troligt blir kvar i BSK. Vi har också redan sett ett antal testspelare och ett antal tidigare BSK:are på träning. Några yngre förmågor i form av 98:or (där flera spelade i seriesammanhang 2014) och 99:or har också varit uppe och bidragit med ett starkt engagemang och en i många fall mer utvecklad teknik, vilket lyfter driv och tempo på träningarna. Kan vi få ner alla dessa samtidigt ser potentialen i laget väldigt bra ut inför nästa års seriespel. (Namnger inga spelare innan de är definitivt klara för BSK, med hänsyn till att de i dagsläget tillhör andra klubbar).

Ambitionen på träningsmiljön är att den ska bedrivas på division 3-nivå redan nu. De spelare som kommer in utifrån bör antingen dela den ambitionen eller annars bidra med en kompetensnivå som kompenserar en eventuellt lägre träningsnärvaro (våra yngre spelare från egna led gör det defenitivt, liksom de som blir kvar från 2014 års spelartrupp).

Ledare och ca 20 spelare kommer också åka på träningsläger till Spanien och Barcelona i början av mars som ett steg i att få ihop en väl fungerande och samspelt trupp, såväl på planen som utanför.

Vi siktar på att ha 4 kvalitativa träningspass under försäsong samt 3 träningar plus match när den delen av säsongen drar igång.

Med förhoppningar om betydligt fler segrar på BIP:en 2015 än senaste två säsongerna. Kanske sticker vi ut hakan så långt att vi ska vara obesegrade på hemmaplan genom hela serien?

// Thomas Lind