Efter två tunga säsonger med degradering, stort spelartapp och många externa spelare i truppen 2014 fortsatte ”eländet” med ytterligare motgångar då i stort sett hela P98 försvunnit till andra klubbar eller valt att sluta med fotboll. Synd att vi inte lyckas täppa till glappet mellan ungdom och senior men dessa killar var inte helt nöjda med den seniorverksamhet de mötte under året som gått vilket säkerligen bidragit till att de inte hamnat i vårt A-lag. MEN HOPPET LEVER OCH DET BÖRJAR SE LJUSARE UT!

Ett A-lag som nu börjar ta form. Vi har känt oss tvungna att upprätthålla en träningsverksamhet efter den mediokra säsong som varit och som gav degradering som slutresultat. En oro för ytterligare spelartapp och en ambition att få in/tillbaka spelare har legat bakom det beslutet. Varken kvantitet eller kvalitet på träningarna har 2014 motsvarat de krav vi har på en seniorverksamhet i Bollstanäs IP.

Ett tecken på att vi är på rätt väg är att unga talangfulla spelare som Dennis Borrego (96), Daniel Sterner (96) och Jonathan Pinones (95) sökt sig tillbaka till BSK inför Återtåget 2015.

Att få tillbaka rutin i form av Tony Kimse (82) känns också bra.

Gabriel Mrad är ett spännande nyförvärv född 1992.

Klart är också att nyopererade och välkände profilen/målskytten Aldin Dibranin är klar för BSK. En kombination av tränarroll med ett fokus på matchcomeback till hösten är vad vi siktar på.

Martin Hedlund och Christopher Mörlin avslutar sina studier i Örebro till årsskiftet och landar förhoppningsvis åter i BSK (”Hedis” övergång är redan klar). Enda hindret för det är om de skulle få arbeten utanför Stockholmsområdet.

När vi dessutom får behålla Patsouras, Edholm och Bringner (som dock blir pappa i februari/mars och därför reserverar sig för hur mycket tid han har möjlighet att lägga på fotbollen) känns det ännu bättre.

Dialog förs även med Hemn, Franzén och ”Gurvan” om en fortsättning 2015 liksom med ”Alle” Eriksson (97) om en återgång till oss.

Att vi har två duktiga målvakter i träning i Micke Forssbeck och Fredrik Magnusson gör inte heller något.

Vi har några spelare till som tränar med oss men som vi inte gjort klart med än och ett par ”gamla” BSK-are som funderar på att återvända till laget men där inget är klart än. Förhoppningen är att kunna presentera en någorlunda klar och slagkraftig spelartrupp i början av februari.

 

Uppgradering sker också för ett antal spelare från P99, vilka har skött sig bra och tyckt att uppgraderingsträningen varit rolig och givande.

// Thomas Lind