Bra start men orken räckte inte hela vägen.

Sent återbud från en magsjuk Dennis Borrego åkte vi med målvakt och 9 utespelare till Diöshallen i Uppsala. Maik i mål, Bringan, Kimse, Christer "Dala" Dahlgren, Franzen, Jonathan "Chilli" Pinones, Hemn, Sterner, Patsouras och Edholm. 

En första match där vi är stabila framåt men bjuder på några onödiga chanser bakåt. Eftersom Maik var omutlig höll vi nollan och vann ganska bekvämt med 2-0 mot Uppsala IF.

I andra matchen har vi bättre fart och är lite stabilare bakåt och vinner enkelt över UNIK med 5-1. 

Tredje matchen blir vår bästa för kvällen när vi slår IFK Uppsala med 4-1 och Sterner bjuder på ett riktigt konstmål till publikens jubel och förtjusning. Chilli kämpar sig halvskadad genom matchen men tvingas vila resten av turneringen vilket också blir ganska ödestigert för oss i slutändan.

Vi är nu klara seriesegrare och går på halvfart mot Järlåsa för att spara krafter till semin. Vi förlorar matchen med 2-0 efter stillastående spel och inte särskilt många spelare med i respektive omställningsfas. 

Till semifinalen har vi en krampande Sterner, Kimse och Edholm med smärtor i fötter respektive baksida lår och allmänt ganska slitna spelare även i övrigt. Bra inställning och fint anfallsspel men trötta ben och huvuden bjuder motståndarna Gamla Uppsala på två gratismål och vi förlorar med 2-3 även om vi är nära att kvittera i slutsekunden. 

Överlag positiva intryck från cupen och vi jobbar hellre på att förbättra fysisk status än att behöva jobba med fotbollskunnandet, som det finns mycket av i det här gänget. Bäst idag var Patsouras och Maik men Sterner visar på en högstanivå som inte många i serien kommer komma i närheten av. Kul också att se spelarna trivas ihop och samtidigt ställa krav på varann när det gäller prestation, jobb och inställning.

Långsam hemfärd i snöstormen och redan tankarna på fredagens gruppspel i KIF-cupen i Bro. Kul också att Magnusson, Franzen och "Dala" alla bestämt sig för BSK 2015.

I KIF-cupen får vi bara använda oss av spelklara spelare vilket ställer till det lite så kanske får vi se någon 99:a göra tävlingsdebut i A-laget på fredag.

/ Lind