2015 är här. Återtåget har lämnat stationen. Lokförarna Thomas och Tommy tillsammans med stins Franzén leder laget mot nya höjder!

Försäsongen startade 8 januari med ett crossfit-pass i Vallentuna sim&gym. De flesta spelare har en bra grundfysik, några har till och med riktigt bra grundfysik, och några har ätit en och annan pepparkaka för mycket. Det är viktigt att vara snäll men vi behöver vara starka också. Passet inleddes med uppvärmning som hade inslag av tortyr. Man skulle nämligen sitta på små stenhårda bollar och rulla över musklerna från sätet och ner till vaderna. Även utsidan av låret fick sig en törn. Hur man kan kalla det uppvärmning förstår bara eliten. Kort sagt, det gjorde ont. Men var nog bra för oss.

Tydligen hade kapten Franzén som vanligt gjort 800 armhävningar och tränat på gym före så han fick för sig att vila det här passet. "Dålig planering" sa instruktören. Vi tror mer att Franzén inte ville skämma ut oss andra med sin bländande fysik. Det låter mer troligt.

Lite löpteknikträning följde efter uppvärmningen och Patsouras fick kämpa med att hålla alla delar av kroppen i en rörelse framåt, han har ju en tendens att löpa som en krabba annars.

Vi avslutade med gammal hederlig cirkelfys som 2015 heter crossfit. Och totalt nosade vi på 10 minuters effektiv träning. Och då var många rejält trötta.

Allt som allt var det ett jättebra pass med en kunnig instruktör. Vi fick information om vad vi behöver jobba på. Vi ser det positivt, vi vet nu vad vi ska fokusera på.

Eftersom det här var på torsdagen och vi hade Alina Cup i Uppsala på lördagen, så var några spelare rejält havererade under cupen. Men det spelade ingen roll. Med ordentlig uppvärmning och med bra tydliga instruktioner från ledningen så var det ändå spelidén och utvecklingen som var viktigare än att gå för vinst.

Och vi hade ett flertal bra sekvenser. Lind beskriver det förträffligt i rapporten som skrevs tidigare.

Efter cupen kom så en söndag i fosterställning, och en måndag då vi hade ytterligare ett pass på schemat. Denna gång var det intervall flex på Friskis&Svettis. Intervall flex, ha! Snarare Intervall Hell. Fantastisk ledare än en gång, men fy vad jobbigt och fy vad nyttigt! Patsouras beskrev det hela med att man "i slutet bara låg i sin egen pöl av svett och krälade och försökte göra samma rörelser som ledaren".

Ikväll är det bollträning inomhus på konstgräs på Bosön. Redaktionen ska hålla koll på vilka spelare som har återfått funktion i rörelseapparaten.

 

Rapporterna från redaktionen fortsätter, arbetet med att forma den här gruppen likaså. I del två av januaribrevet kanske vi hinner med den utlovade intervjun med domarinstruktören. Har ni några kniviga frågor som ni vill ställa så skicka in dem i gästboken så tar vi med dem.