Gruppsegrare efter bitvis bra spel.

Det finns många sätt att fira en fredagkväll på. ETT sätt är att bege sig till Bro-hallen för cupspel i den eminenta inomhushallen med fullstor 7-mannaplan (en sådan skulle vi ha i Väsby!).

Sent återbud av Borrego gjorde att vi var lite tunna med avbytare, främst i första matchen eftersom Gabbe jobbade och skulle ansluta till den andra gruppspelsmatchen.

 

Efter lite irrande lyckades undertecknad hitta fram till hallen med en av två debutanter i bilen. Kasper Zimmermann och Tim Andersson från P99 gjorde båda sina tävlingspremiärer med seniorlaget.

 

I första matchen möter vi Elvan (div 5) från Enköping. Några missade matchtröjor (som anlände till match två) och en tunn uppvärmning bidrog nog till att vi inte spelade särskilt mycket bättre än vad vi såg ut. En spelare med väst och en med gul t-shirt gav sken av korpen men vi vann i alla fall matchen med 1-0 efter fint avslut av Edholm.

 

Bättre fart i match två där vi möter Täby FK (div 3). Vi kanske bjuder på lite väl mycket bakåt men MAIK är i bra form och släpper inte särskilt lättvindigt in mål, särskilt inte när storleken är av format 7-manna.

Mål framåt av resterande forwards Sterner, Patsouras och Hemn.

 

Match tre mot Håbo FF. Inte riktigt nöjd med denna överlag. Vi spelar alldeles för mycket långt, även i opressade lägen, vilket inte följer den idé om hur vi vill spela fotboll. Många bolltapp och svajjigt spel. Försvarsspelet annars stabilt men vi förlorar med 1-0 efter ett individuellt misstag. Ett misstag som inte borde spela någon roll om vi spelat som vi ska göra för då hade vi nog gjort två framåt.

 

Match fyra blev nu avgörande. Förlust och vi skulle vara ute ur turneringen. Oavgjort skulle ge avancemang och seger även gruppseger. Vi ställs i matchen mot FC Järfälla, en kommande seriekamrat. De hade imponerat med bra spel och bra individuella prestationer från några spelare i sina två första matcher men gjorde, liksom BSK, ingen höjdarmatch i tredje omgången. I den här matchen visar det sig att BSK orkar med Järfälla gör det inte. Positivt för oss att det går åt rätt håll och orken redan ser bättre ut än i Alina Cup förra helgen. En stabil seger med 3-0 där Edholm gör sitt andra mål för dagen och Kasper motläggar in sitt premiärmål på seniornivå (han är inte känd för sina målgörartalanger i P99 heller så extra kul att han får göra mål här). Vem som gjorde det tredje målet har jag tyvärr redan glömt bort, men det var säkert oerhört snyggt.

 

Nu blir det åttondelsfinal söndag 25/1 13.15. Resultaten blir på försäsongen en bonus då fokus främst är på att hitta rätt inställning, en bra fysisk nivå och ett spelmönster som vi vill ”sätta” innan premiären i april. Med många nya i truppen känns det som vi ligger bra till i våra förberedelser. Fortsätter alla köra på kommer det vara helt upp till laget vad resultatet i serien blir och ännu viktigare hur många och/eller långa utvecklingssteg man tar 2015 som Jag och Lag.

 

// Lind