Klart godkänt

Vi åker åter med 11 spelare = 4 avbytare. Vi vet att det "kostar på" om man går långt i turneringen men vi har valt att prioritera mer speltid i varje match för de som åker med före "att vinna till varje pris".

Enligt klubbfilosofin ger vi också egna unga spelare chansen, så Tim och Monir från P99 deltar i slutspelet på samma villkor som ordinarie A-spelare (spelar lika mycket etc). Något de dessutom gjorde bra!

Det tråkiga med slutspel är att hälften av lagen bara får lira en match och sedan åka hem. Givetvis vill man få fler matcher när man ändå åkt iväg en söndag.

I åttondelsfinalen ställs vi mot kommande seriekollegan, tillika arrangören, Kungsängens IF. Uppvärmningen till denna match blev mer gedigen än sist och den här gången var också alla matchtröjor med :) Den här matchen har vi väldigt bra kontroll över händelseförloppet och vinner bekvämt med 2-0. Ett par riktigt vackra spelmål bjuds vi dessutom på.

I kvartsfinalen ställs vi mot Andrea Doria (div 4) vilket blir en något tätare match men vi känns ändå som det bättre laget. Vi vinner rättvist med 1-0 men drar också på oss lite småskador vilket är mindre bra med begränsat antal avbytare.

I semifinal väntar IFK Viksjö (div 3). Här börjar vi halvdant och med några spelare som inte riktigt kan gå 100%. Vi tappar lite i positioner och värderingar och släpper fram Viksjö lite väl lättvindigt. Viksjö gör 1-0 genom vinst i en luftduell nära mål. Vi blir bättre och bättre allt eftersom matchen lider men vi lyckas tyvärr inte få in bollen, trots några mycket kvalificerade målchanser. Viksjö går på knäna sista minuterna så hade vi fått ett par minuter till tror jag vi även lyckats få in en kvittering. Synd, för jag tror vi hade haft bra chanser även i finalen.

Överlag är vi nöjda med såväl spelet som spelarnas inställning och prestationer. Mest nöjda med försvarsspelet i allmänhet och målvaktsspelet i synnerhet. Med 3 insläppta mål på 7 matcher är vi nog bäst i turneringen på den fronten. Vi hittar emellanåt ett rakt och effektivt anfallsspel men behöver i vissa lägen värdera bättre. Lite för många bolltapp på chansartade bollar istället för att vårda boll och börja om. Vi vill att spelarna ska träna på att spela sig ur situationer och att kunna hålla ett passningsspel med högre tempo. Här är vi inte riktigt där vi vill vara ännu. Spetskompetens i avslutslägen har vi däremot och den ska vi försöka förädla ytterligare under säsongen 2015. Många mål framåt och få insläppta brukar ju vara ett framgångsrecept. Nu jobbar vi vidare med att utveckla spelarna och spelet fram till nästa utvärderingstillfälle som blir i träningsmatch mot Hässelby 7 februari.

// Lind