Förlust med tennissiffror men inte så illa som det låter.

Håbo startar matchen bäst, delvis tack vare att vi hamnar lite fel i våra positioner i försvarsspelet. Vi släpper tidigt in 0-1 på en hörna, där vi tappar markering på målskytten. Efter lite dialog och ett platsbyte på Franzén/Hedlund snäpper vi i alla fall upp oss och sista 20-25 spelar vi bra fotboll. Ställningen är 2-2 i halvtid, där Hemn tvingas utgå p g a skada.

Våra mål sker efter bra spel och målskyttar är Edholm och Sterner.

Första 20-25 minuterna av andra är riktigt bra från vår sida. Bra anfallsspel och ofta rätt i positionerna i försvarsspelet.

Kimse (som fått kliva upp i planen) drar in 3-2 med vänstern, efter fint inspel från (Sterner?).

Franzén trampar snett i mitten av halvleken och tvingas utgå vilket medförde att vår tunna avbytarbänk nu var helt tom.

Utträdet krävde nya omjusteringar och med spelare ovana att lira ihop är det inte optimalt. Några spelare tar slut fysiskt och någon spelar sista med krämpor vilket gör att förlustsiffrorna blir onödigt stora.

Håbo vinner givetvis rättvist men vi är inte helt missnöjda med vår insats.

Låter kanske konstigt efter att ha släppt in sex mål?

Vi har hittills fokuserat på att få upp bolltempo och fysisk status på spelarna. De taktiska delarna av spelet har vi ännu inte berört så mycket i träning. Har vi gjort det har det mer handlat om anfalls- än försvarsspel.

Anfallsspelet fungerade stundtals väldigt bra och vi producerar 3 mål framåt på ett lag man nog får säga håller div.3-klass.

I försvarsspelet brister vi främst i förmågan att ha koll på ”min spelare” i och kring eget straffområde, där vi övergår från ett positionsanpassat försvarsspel till ett mer renodlat markeringsförsvar. Två hörnmål och två inlägg/inspel vid kontring landar på det kontot. Ett vackert frisparksmål som inte var mycket att göra åt lämnar ett ”vanligt” spelmål kvar. Det i sig är helt ok att släppa in med de förutsättningar vi hade och mot sådant motstånd.

Känns som att vi med få medel och på ganska kort tid kan förbättra den uppdagade bristen. Det lär visa sig om någon månad om vi har rätt i det antagandet eller inte.

Ett par tokiga värderingar ligger också bakom de situationer som resulterar i baklängesmålen. Här behöver vi bli bättre/träna mer på att ”tänka fotboll” ute på planen. Något som tar lite längre tid att sätta.

Planen var hård och hal (ej uppvärmt, hade vi vetat status på planen innan hade vi nog valt att inte spela) vilket gav försvarsspelarna rejält underläge i 1 vs 1-situationer, så den delen av spelet var svår att utvärdera.

Imorgon avslutas en tuff period med 5 pass på 6 dagar. Spelarna får sedan en välbehövlig vila fredag – söndag innan det är dags för ett par tuffa pass igen måndag + tisdag.

Nästa helg ska vi mäta oss med en motståndare som bör hålla samma standard som topplagen i kommande seriespel = Arlanda FC, så den avstämningen ska bli intressant. Förhoppningsvis har vi då ytterligare ett par spelare tillgängliga för spel.