Ett klart fall framåt jämfört senast.

Matchdebut 2015 för bröderna Sebbe och Linus Söderberg som trots matchovana (för Linus första matchen på väldigt länge) gör klart godkända insatser. Två spelare som kommer bli oerhört nyttiga framöver.

Båda startar på ovana positioner. Linus på innermittfält och Sebbe som mittback.

Även Patsouras får kliva ner på innermittfält då vi har några spelare borta på den positionen.

Lärorikt och utvecklande att köra på ovana positioner men inte optimalt för vår prestation.

 

I första halvlek har vi allt som oftast ett rejält stabilt försvarsspel och släpper knappt till någon målchans bakåt över huvud taget.

Sollentuna spelar med en hög press som vi får svårt att spela oss igenom och i mina ögon väljer/söker vi också det långa alternativet, även om det finns möjligheter att vända spel och behålla bollen. Vi konstaterade också att mittbackarna låg lite för tätt ihop för att öppna upp yta för defensiv mittfältare att få bollen centralt i planen. Med mittfältare som försöker komma ner och ge alternativ blir de längre bollarna oftast fruktlösa då vi inte lyckas suga in dessa och mittfältet är för långt ifrån för att hinna kriga om andrabollarna.

Något lyckat uppspel efter marken får vi till och ett par lyckade omställningar efter längre uppspel likaså. Ett par rejäla målchanser och en stolpträff är dock det närmaste vi kommer. Kanske ytterligare ett par av avslutsförsöken åtminstone borde suttit PÅ mål. 0-0 i halvtid efter en halvlek som får bedömas som relativt jämn även om BSK skapat de flesta målchanserna.

I andra halvlek behöver Chilli kliva av efter en smäll och Sebbe flyttar upp på mittfältet. Vi får nu igång det spel vi vill spela på ett bättre sätt än i första. Delvis för att Sollentuna inte orkar hålla samma press som i första men också för att vi får till en bättre balans på mitten. I den här halvleken är vi klart bättre ute på planen än Sollentuna. Lite trist att då behöva förlora matchen med 2-1. Sollentunas första mål kommer på en märkligt dömd straff där situationen föranleds av vårt eget slarv och/eller ofokus. Andra målet är det ett individuellt misstag som ligger bakom och som Sollentuna utnyttjar på bästa möjliga sätt. Hög procentuell effektivitet från deras sida. Vi fortsätter dock tugga på och får välförtjänt in en balja genom Daniel Sterner efter fint förarbete av Anton Österberg.

 

Det finns fortfarande delar kvar att jobba på och 4-5 spelare som konkurrerar om startplatser var inte med idag men det var klart ett steg i rätt riktning.

Nu är det matchledigt till bataljen mot Bele om två veckor. Dessförinnan hinner vi putsa på lite detaljer i spelet på träningslägret i Barcelona 6-10 mars. En del tid för fasta situationer kommer vi också ägna där.

 

Spelade gjorde: Maik, Christer, Sebbe, Bringner, Kimse, Chilli, Patsouras, Linus, Edholm, Sterner, Hemn, Milad, Erkan och Anton.

// Lind