Stora siffror igen som dock inte speglar matchbilden under större delen av matchen

Vi möter ett topp tre lag från division 3 utan spelare som Patsouras, Edholm, Linus, Sebbe, Gabbe och Chilli.

I deras frånvaro valde vi till den här matchen att kika lite närmare på några av de 99-spelare som deltog på lägret i Barcelona, i tuffast möjliga matchsituation.

Vår första halvlek är det bästa vi presterat hittills i år. Kasper och Deniz från P99 startar och gör det mycket bra. Hela laget ligger ständigt rätt i sina försvarspositioner och ett något frustrerat Bele tvingas mest spela långa bollar upp mot forwards. Till en början har Bele mer boll medan vi försvarar oss bra men allt eftersom tar vi tag i bollinnehav och spel på ett imponerande sätt. Friläge för Anton och skott i ribbkrysset av Deniz men tyvärr lyckas vi inte spräcka nollan. Istället är det Bele som får göra 1-0 i slutet genom Anton Tollerup, alltid lika säker när han väl får en målchans. Chansen kommer efter en liten miss i ett uppspel där vi inte riktigt hänger med på deras omställning. Kul annars att se båda 99.orna, och framförallt Kasper, göra mycket gedigna insatser. 96:orna Borrego, David och Anton gör sina bästa insatser hittills i år och Sterner ligger på en fortsatt jämn och hög nivå. Anton gjorde det ruskigt bra på innermittfält. Återvändande Hedlund är en klippa som defensiv mittfältare. Positionssäker, brytsäker, lugn och hög kvalitet i passningsspelet. Vi är också klart bättre på att hålla boll än vad vi visat i tidigare matcher och backlinjen spelar sig ur flera trånga situationer på ett ypperligt vis. Halvleken var klart på division tre nivå vilket gör prestationen ännu bättre.

Till andra halvlek tvingas Anton kliva av. Synd. Vi inleder ändå bra även om Bele får göra 2-0 ur ett ganska klart offsideläge. Vi replikerar dock snabbt när Sebastian och Monir får till en bra första press som resulterar i en felpass av deras målvakt som Milad förvaltar på bästa sätt. Kimse behöver kliva av efter en kvart och Hedlund sista kvarten vilket innebär att vi får avsluta med fyra 99:or på planen och några fler ganska trötta spelare. Några individuella missar ger för bra avslutslägen för Bele varför siffrorna rinner iväg på slutet. Synd och inte alls bra. Vi får inte falla igenom på det sättet och sluta ta jobbet och vara noggranna. Smolk i den bägare som annars bestod av bra spel och många bra prestationer. Vi tar med oss första 65-70 minutrarna av matchen och får jobba på det vi falerar i sista 20. 

Nästa match väntar Gamlis FF som är ett topplag i fyran där vi hoppas kunna hålla ihop spelet i 90 minuter. Några spelare har fortfarande lite jobb att göra för att orka göra en hel match bra.

// Lind