Det blev match i alla fall.

Det snöade rätt ordentligt under natten fredag till lördag och ett vitt täcke låg kvar på marken lördag morgon. Med bra planskötare och ideella krafter fick dock Gamlis fram en plan som inte bara var spelbar utan riktigt fin. Dessutom nylagd förra året.

I BSK var det fortsatt tunt med folk. Någon bortrest, någon sjuk, någon på "irrfärd" samt ett koppel med olika skador. Vi fick ta till två testspelare och Sina från P99 för att i alla fall få ihop till två avbytare.

Första kvarten blir lite sönderblåst av domaren och där de flesta domsluten går mot BSK (typ 90% från ett helt objektivt och neutralt tränaröga, är bedömningen). Efter den lite sönderhackade inledningen tar BSK över matchen och är det klart bättre laget. Härligt samarbete mellan Sebbe och Hedlund på innermitt, herrar som känner varann sedan tidigare vilket syntes tydligt idag. Även Anton bidrar på ett mer än godkänt sätt till kreativitet och rörlighet centralt på fältet. Framåt är det främst Daniel Sterner som står för farligheterna men även Milad har ett par bra avslutslägen.

I bakre regionerna gör Daniel Jansson det mycket bra som mittback och Kimse är stabil som vanligt (men tycker som vanligt att han kan göra det bättre, vilket dock är en bra förutsättning för ytterligare utveckling). Backbrist gör att Hemn får ta ytterbacken vilket han gör bra med tanke på ovana på positionen. Bäst på plan var vår sista utpost = Maik. Några riktigt högkvalitativa ingripanden ramlade in på hans CV.

Vi har fokus på två saker under matchen. Tålamod med boll (spelvändningar, lira på marken och genom mitten, värdera alternativen så vi får längre anfall och större bollinnehav men utnyttja självfallet bra omställningslägen) och fler spelare centralt framför mål i försvarsspelet (vilket också skulle ske betydligt snabbare efter bolltapp). Båda fungerar väldigt bra under första halvlek även om vi inte riktigt får igång kantspelet, där vi gärna vill ha spelare som kan slå sin motståndare och leverera bra inspel alternativt hitta löpningar in bakom deras ytterbackar.

I andra halvlek tappar vi tålamodet och har alldeles för bråttom. Mindre av strukturerat spel med tanke bakom och mer av pojklagsinfluerad anfallsfotboll á la full fart framåt i alla lägen. Gamlis gör 1-0 på en hörna där vi i försvarsspelet inte ens fångat upp varsin spelare varför hela kollektivet får ta på sig det misstaget. Vi skapar förvisso några målchanser men vi spelar inte tillräckligt bra och kvalitet och precision i passningsspelet blir sämre allt eftersom. Gamlis kontrar in 2-0 med ett par minuter kvar när vi i kvitteringsiver lämnar 2 anfallare mot en mittback vid en offensiv hörna.

Vi kan efter matchen konstatera att de spelare vi tror kommer vara ganska gjutna kring en förstaelva alla gör det bra, så länge man orkar, medan övriga har en bit kvar till hög division 4-nivå. Vi behöver också fortsätta jobba med förmågan att orka jobba med ett högre tempo under 90 minuter. Där är vi inte framme ännu och kommer inte vara riktigt där vi vill vara till seriestart heller. Vi kommer dock göra vad vi kan för att höja den statusen så mycket som möjligt.

Nya tag och förhoppningsvis fler tillgängliga och i spelbart skick till nästa helg när ett nytt topplag i fyran tas emot. Denna gång dock hemma på Bipen, vilket känns oerhört trevligt.