Rättvis seger mot ett storväxt och kämpande Rydbo med den lilla, lilla planen. Det lilla, lilla omklädningsrummet med den lilla, lilla varmvattenberedaren (räckte till två duschar).

Spänt men samtidigt förväntansfullt inför dagens match mot Rydbo. En match vi känner att vi bör vinna men med respekt för den extremt lilla planen (måste vara minimimått) och ett lag som ska vara starka på fasta situationer. Vi hade också ett antal etablerade namn på skade-/frånvarolistan. Anton, Edholm, Chilli, Linus, David och Franzén saknades alla till dagens drabbning. Rydbo tog sina flesta poäng på hemmaplan förra säsongen och vi såg ett storväxt lag äntra planen för uppvärmning, så respekten för fasta situationer från deras håll kändes befogad.

Under uppvärmningen känner Hemn att kroppen inte är OK (förkyld) och väljer då att vila till förmån för Kasper som tar hans startplats på den för honom ovana positionen ytterforward (vilket kändes som ett rätt beslut med tanke på de små ytor vi förväntade oss på den lilla, lilla planen). Milad gör säsongsdebut på den andra kanten och gör det mer än godkänt. Vi har idag ett bättre tålamod med bollen men faller bitvis in i lite för mycket långa bollar upp mot en ensam Patsouras. Går de på kropp är det ok men i nickhöjd blir det inte mycket vettigt att jobba på. Rydbo försvarar sig väl och är precis så tunga som befarat på de fasta situationer de vaskar fram. Ett par spelare kring tvåmeters-strecket oroar. Tur att vi har Kungen i luften = Dennis Borrego på planen. Han tar bort det mesta och det fåtal bollar som slinker förbi renderar i sämre avslut av Rydbo. Annars får vi bitvis se ett riktigt trevligt spel från BSK-håll. Att lösa situationer på små ytor passar några av våra spelare som handen i handsken så det bjuds på fyndiga lösningar och uppvisning av oerhört fin teknik mellan varven. Vi skapar några målchanser men får inte riktigt till de riktigt solklara chanserna eller de riktigt vassa avsluten. Vi känner i alla fall att vi är det klart bättre laget i första.

I den andra halvleken ser vi ett Rydbo som får svårare och svårare att hålla laget tight vilket ger våra spelare mer och mer utrymme. Vi skapar nu flera riktigt heta chanser medans Rydbos anfallsförsök blir allt färre. Det ska dock dröja ända till matchminut 73 innan vi äntligen fick hål på motståndarna. Målet kommer efter att Tim drivit upp bollen centralt och hittar Kasper som i sin tur lägger en djupledsboll mellan ytter- och innerback till en löpande Deniz Westerberg. Deniz avslutar kyligt mot en utrusande målvakt med en enkel vrickning förbi. Ett rent P16-mål där alla tre spelarna från P99 var inblandade. Kul! Bara 6 minuter senare är det dags igen. Denna gången kommer en liknande smörpass från Sterner och Deniz får vricka in sitt andra seniormål i karriären på samma sätt som han gjorde det första. Vi kan sedan säkert spela av sista tio och ta en skön 3-poängare med hem till Bollstanäs. Statistiken med mindre än ett insläppt mål per match landade åter rätt genom årets andra hållna nolla.

Vår bästa insats hittills sett över 90 minuter. Maik åter mycket stabil i målet. Borrego lyfter sig i backlinjen jämfört med sist och Christer kompletterar väldigt bra bredvid med rutinerade och kloka beslut matchen igenom. Bringner gör åter en mycket stabil insats på sin högerback. Hedlund gör sin bästa match för säsongen och Sebbe äger mittfältet rejält idag. Mycket stabil arbetsinsats och många kloka beslut och lösningar av Kasper, som debuterade från start. Vi har ett större bollinnehav, spelar med bättre tålamod och har oftare bra värderingar i vårt beslutsfattande. Trots väldigt många sena tacklingar och efterslängar, när Rydbos spelare inte hinner med Bollstaspelarnas kvickare fötter, håller vi huvudet beundransvärt kallt vid de allra flesta sådana incidenter i matchen. Stor eloge till alla spelare för dagens insats.

Nu väntar ett troligt tuffare motstånd på lördag, när Olympiacos kommer på besök. En extra viktig match för vår egen grek (Patsouras) såklart.

Laget idag: Maik, Bringner, Borrego, Christer, Kimse, Sebbe, Hedis (ut 68, med krampkänning) Gabbe (ut 60, in 80), Kasper (ut 80), Patsouras, Milad (ut 45), Sterner (in 45, inte helt kry), Deniz W (in 60), Tim (in 68), Fredrik M och Hemn.

// Lind