Fortsatt obesegrade efter tuffaste mötet hittills, i dubbel bemärkelse.

Fortsatt många spelare borta och där också P16 hade match samtidigt, vilken går före A-lagsmatcherna, gjorde att vi fick ligga i för att få full bänk. Aldin var för första gången med liksom Rickard. En Hemn som varit sjuk fick också ta plats samt Daniél från P99, som annars skulle börjat på bänken i P16-matchen. Med ett nyligen behandlat ryggskott på Patsouras, en stramande baksida på Dennis Borrego, tejpad stukning på Sebbe och en genomallergisk Sterner (som "andas genom ett sugrör" med all pollen i luften) var vi lika oroliga för att inte kunna ha fullt matchlag i 90 minuter som för det hittills tuffaste motståndet med tidigare Utlandsproffset och Djurgårdaren Babis Stefanidis på centrala mittfältet. Nu sprack fullt manskap av andra orsaker.                                              Med stor backbrist fick Linus Söderberg ta Tims tilltänkta startplats på högerbacken, vilket han gjorde över förväntan.

Olympiacos startar matchen bäst med en hög press utan boll och bra rörlighet och många djupledslöpningar med boll. De är klart dominanta första kvarten och kvaliten i vårt passningsspel bidrar också till den bilden med fler oprovocerade felpassningar än normalt. Redan i femte matchminuten tilldöms Olympiacos oturligt en straffspark. Christer är på väg att ta med sig bollen ut ur straffområdet när vind och underlag ger bollen en märklig bana som då träffar övre delen av armen istället för bröstet. Olympiacos sätter mycket säkert straffen till 0-1. Härligt att se att de gulgröna inte ger upp utan istället arbetar sig in i matchen bit för bit. I mitten av halvleken är spelet utjämnat och i slutet av halvleken börjar vi få övertaget. Sebbe Söderberg passar på att kvittera till 1-1 på en vackert placerad frispark från 45 meter(!). Han visade ett par gånger till att målet inte var en slump då målvakten fick göra två räddningar till i samma kryss (där en till var nära att resultera i mål) under loppet av några minuter. Just frisparkar blåstes det för friskt åt båda håll och kort delades ut frikostigt av en undermålig domare med undermåliga linjemän (som annars ska vara assisterande domare, vilket dock inte var fallet i denna match). Sterners gula är horribelt där ha blir påsprungen av deras målvakt som faller i kollissionen varvid Danne varnas. Den ojämna nivån på domsluten skapar frustration hos spelarna i båda lagen och stämningen blir allt mer irriterad. Det leder till en del beteenden man helst inte vill ha på en fotbollsplan men det är frusterande att leka en lek där reglerna hela tiden ändras. Det ursäktar givetvis inte beteendet från något av lagens spelare men är en förklaring till varför det blir som det blir.

I andra startar Olympiacos friskt men redan efter ett par minuter är vi tillbaka i förarsätet och har ett bra grepp om matchen. Ett vackert anfall i 52:a där slutligen Sebbe assisterar Dennis Borrego till 2-1. Stor lättnad när den kom. Vi fortsätter att ha grepp om matchen fram till matchminut 59, när Sebbe åker på sitt andra gula och får lämna planen (båda ganska billiga men så satte domaren nivån). Vi ställer om till 4-4-1 och ställer in oss på att försvara ledningen. Balansen i laget passade matchsituationen varför jag tyvärr inte kunde ge alla speltid denna match. Ett hårt arbetande mittfält och en snabb Sterner på topp som gör att motståndarna inte vågar fylla på med hela laget. Nu fick vi hjälp av motståndarna genom ett par helt galna spelaraktioner. I ena fallet tacklar man Maik när han ska göra en utspark (spelaren drar på sig sitt andra gula) och i det andra fullföljer man fult med dubbarna före in i bröstkorgen på Maik (också det gav spelaren hans andra gula, vilket dock borde varit rött direkt). Vips fick vi avsluta matchen med en man mer på planen. Då Olympiacos hade mindre att förlora gjorde man ändå ett tappert försök att jaga en kvittering medan BSK spelade onödigt stressat i vissa moment. Vi borde nog ha kunnat spela av matchen lite lugnare utan att ge motståndarna chansen till kvittering. Deras stora chans kom i 94:e med ett mycket bra avslut på nick från nära håll, där Maik gör en fenomenal räddning vid stolproten. Tack för de två poängen det betydde!

Vi har ännu inte nått de höjder i spelet vi vill nå men några spelare arbetar sig sakta upp i prestation. En härlig vilja av hela laget ida där ingen viker ner sig. Borrego var outstanding trots en stramande baksida. Resolut och bollsäker där bak och målfarlig vid fasta där fram. Sebbe äger mittfältet och får göra ett mål och en assist innan han får utgå. Gabbe jobbar hårt hela matchen och det känns som han är ordentligt på väg tillbaka efter sin skada. Hedlund orkar idag 90 utan krampkänningar och kommer bara bli bättre allteftersom. Sterner kämpade mot allergin och var ursäktad för att inte kunna köra fullt i alla moment. Patsouras krigar starkt i 90 minuter och kommer också stegra form succesivt. Anton också skicklig på sin kant och ett starkt hemjobb hela matchen. En extra eloge till de spelare som satt av hela matchen på bänken. Något jag vill undvika så långt det är möjligt, men idag var poängen viktigare.

Nästa match blir mot Järfälla, då vi får klara oss utan Sebbe. Positivt är dock att Daniel Franzen väntas åter i träning i veckan och likaså Aldin som nog lär göra speldebut nästa helg.

Laget: Maik, Kimse, Borrego, Christer, Linus, Sebbe (utvisad 59), Hedlund, Gabbe, Sterner (ut 85), Patsouras, Anton, Hemn (in 85), Aldin, Rickard, Daniél, Magnusson.