Åter en tung förlust efter en inte allt för imponerande prestation.

Vi gör ingen bra match idag och får inte till spelet som vi vill och tränat på. Visst blir det svårare när vi aldrig kan spela med samma startelva och att vi för tredje matchen i rad får avsluta med 10 man på plan. Det räcker dock inte som ursäkt för förlusten. Vi kan bättre och behöver höja oss. Till den här matchen saknades som vanligt mycket folk men vi fick i alla fall ihop till full bänk, även om den bestod av en målvakt och fyra forwards.

Första 20 är godkända från vår sida men sen börjar problemen. Vi får tidigt stuva om i elvan när Linus utgår skadad tidigt och sedan i halvtid när Anton behöver byta p g a knäskada. I matchminut 60 åker Bringner på sitt andra gula och vi får ytterligare problem med att formera laget eftersom vi bara har forwards på bänken men helst spelar med 4-backslinje när vi är en man kort. Vi skapar väldigt lite framåt där bästa målchansen nog är Sebbes distansskott som med nöd och näppe pareras av Kungsängens målvakt. Med fem minuter kvar släpper vi in ett nickmål efter en kantfrispark. Maik är nära att ta den men en blöt boll och blöta handskar ger för lite friktion och bollen halkar in. Efter det insläppta målet blir det för första gången i matchen hundraprocentiga löpningar i djupled från vår sida. Synd att vi inte fick till dessa tidigare i matchen.

Ett återkommande problem senaste matcherna, som vi försöker komma tillrätta med, är att fokus för ofta ligger på annat än den egna prestationen och ”nästa boll”. Det bidrar negativt till vår totala prestation och är också orsak till flera gula kort som blir kostsamma i förlängningen, för de som samlar på sig tre stycken under säsongen och blir avstängda en match.

Vi jobbar hårt med vår spelidé under veckan och hoppas kunna ta steg i att få det offensiva spelet att fungera bättre redan på lördag. Det defensiva i och kring eget straffområde är klart bättre än under försäsongen så där är vi relativt nöjda, medan försvarsspelet högre upp i planen också behöver arbetas vidare med.