En märklig match som slutade oavgjort. Första halvlek pågick i dryga 55 minuter och den andra i 59! Domaren lät maskande Storskogenspelare ligga kvar så länge de ville men stoppade klockan varje gång. Det blev förvisso korrekt speltid men ett väldigt förryckt matchtempo med dessa ständiga och långa avbrott.

Innan matchen var vi mest inne på att vi måste fortsätta jobba på att agera utifrån den spelidé vi har satt. Vi vill ha ett posessionspel för att få upp fler spelare i och kring motståndarens straffområde. Väl där har vi ett par olika strategier för att komma till avslut. Förutsättningar finns då också för en aggressiv återerövringspress om vi skulle tappa boll, eftersom vi har laget samlat. När tillfälle ges ska vi givetvis ställa om snabbt och försöka komma till snabba avslut.

Vi startar matchen bra och vi kan efter två spelmässigt sämre matcher åter känna igen det spel vi vill spela. Vi kommer igenom såväl på kanterna som i mitten och även ytterbackar hinner idag med att följa upp och komma med fina inlägg/inspel. Det vi falerar på idag är effektiviteten framför mål. Vi har ett skott i undersidan av ribban, 4-5 riktigt heta avslut på nick efter inlägg och fasta och 3-4 kvalificerade målhanser där BSK-spelare står mot enbart Storskogens målvakt. Avsluten är dock inte tillräckligt bra för att resultera i mål. Istället är det Storskogen som gör 1-0 på en omställning där ett felbeslut ger ett friläge som deras spelare utnyttjar kyligt och utan chans för Maik.

Prestationsmässigt är vi annars nöjda med allt utom kvalitet på avsluten. Storskogen försöker provocera oss på planen och obehöriga i deras bås även oss på sidan, men vi behåller lugnet och kylan. Bra!

Edholm tvingas kliva av efter en halvlek p g a krånglande baksida och Franzén tar hans plats.

I andra halvlek trummar spelet på men med många avbrott för ”skador” på Storskogenspelare. Det kan i extrema fall gå 2 minuter (det är låååång tid) utan att domaren påskyndar eller ser till att spelaren lämnar planen. Vi börjar nu tydligare också etablera spel högre upp i planen. Då Storskogens offensiv blir allt tamare bestämmer vi oss för att gå ner på en trebackslinje i mitten av halvleken.

Kimse kliver ut och Hemn kommer in.

Vi etablerar ännu mera tryck men får betala vid ytterligare en omställning, där vi dels tappar speldjupet bakåt och möjligtvis också att Maik skulle legat högre upp i planen i utgångsläget (små detaljer som i just det här fallet blev kostsamma). Deras spelare kommer nu fri efter löpning från egen planhalva och kan säkert placera in bollen till 2-0.

Vi fortsätter dock att trumma på och skapar en hel del chanser men utan att få in bollen. Vi sätter in Aldin, som förvisso inte kan löpa 100% än men som alltid skapar oreda inne i boxen om han får bollen och som också alltid drar isär motståndarna med djupledslöp, även om han i dagsläget kanske inte ska ha bollen vid dessa löpningar.

Trycket ger också en hel del fasta situationer och på en frispark dunkar Hemn i 84:e matchminuten in reduceringen, efter touch på en spelare på vägen.

Oron sprids mer och mer hos Storskogen och bara minuten senare får vi ett inkast nära hörnflaggan. Franzén kastar in långt och mot målet där målvakten touchar bollen som går in i mål. Tyvärr lyckas domaren missat den touchen och dömer inspark.

Trycket fortsätter och i 89:e får vi en straff efter hands som Hemn säkert placerar in i burgaveln vilket ger 2-2. Domaren blåser sedan av matchen strax efter avspark och där andra halvlek som sagt pågått i 59 minuter! Rekord?

Vi är nöjda med det spel vi producerar men vill givetvis minimera felbesluten bakåt och maximera effektiviteten framåt ytterligare. Nu handlar det dock åter mer om detaljer än om de stora penseldragen, vilket känns bra.

Det vi nu MÅSTE ta med oss till kommande matcher är att ”Domaren dömer”. Det gäller oavsett kvalitet eller nivå på domsluten. Ifrågasätter vi ett domslut eller försöker starta en dialog med domaren så åker vi på kort, i alla fall med vissa av de domare vi haft. 1-2 gula per match för tufft spel kommer det bli men de resterande måste vi undvika. Vi har nu 6 spelare med två gula som får en match avstängning vid nästa så det kan/kommer bli kännbart framöver.

Tätt matchande med två hemmamatcher i följd kommande vecka. Först ut på onsdag när gästande Bromma kommer på besök.

Laget: Maik, Tony Kimse (ut 65), Christer Dahlgren, Dennis Borrego, David Jansson (ut 75 med kramp), Sebbe Söderberg, Gabbe Mrad, Martin Hedlund, Daniel Sterner, Christian Patsouras, Fredrik Edholm (ut 45 p g a skadekänning), Daniel Franzén (in 45, utvisad 86), Hemn Hosseinpoor (in 65), Aldin Dibranin (in 75), Milad Sonono.