Vi får vara nöjda med de tre poängen.

Prestationsmässigt sämre än senast mot Storskogen men bättre utdelning sett till mål och poäng.

 

Positiva inslag är en del riktigt fina spelsekvenser där vårda boll, samspel, ligga närmare varandra och tydliga löpningar i djupled är nyckelord. Det är ett par riktigt fina fotbollsmål som produceras framåt och även några fina anfall som inte resulterar i mål.

Vidare positivt med ett större fokus på matchen och mindre fokus på annat hos fler spelare, om än inte hos alla.

Vi fick till denna match ihop en starkare bänk än på länge som framförallt också bestod av spelare med lite olika kvaliteter och olika balans offensivt/defensivt.

Vi är resoluta på fasta situationer. Vi får ofta bort bollen i förstaläget på frisparkar och hörnor och vi gör åter mål på en fast situation. Viktigt att vinna den statistiken.

1-1 på en fint slagen hörna av Sebbe som nickas in resolut av Dennis. En intränad variant. Drömöppning på andra halvlek där Edholm efter en fin djupledslöpning touchar bollen förbi en utrusande målvakt. En snabb frispark av Patsouras och djuledslöp från Hedlund och Linus resulterar i 3-1. Åter en bra djupledslöpning av Edholm som spelar in mot första stolpe där Rickard möter upp föredömligt och stöter in bollen till 4-1.

 

Förbättringspotential finns på ett antal områden.

Vi behöver fortfarande jobba med att få alla att spela mer avspänt. En lättare känsla av ”prestationsångest”, där man inte vågar spela ut hela sitt register kan antydas hos en del spelare.

Vi har fortfarande spelare som behöver jobba med att oftare ha fokus på ”nästa boll”. Det som har hänt kan vi inte påverka men det som händer just nu kan vi påverka i allra högsta grad. Påverkar gör vi genom att AGERA och inte genom att REAGERA.

Vårt försvarsspel bygger på ”press på bollhållare”. Det missar vi vid ett antal tillfällen i och kring eget straffområde där man faller ifrån istället för att komma upp i press (bland annat vid 0-1, där försvarsspelet i eget straffområde är alldeles för passivt). Vi missar det också högre upp i planen där man slutar anstränga sig när offensiva försöken resulterar i bolltapp. Här SKA en direkt och aggressiv återerövringspress sättas in.

För att kunna genomföra den effektivt ska anfallsuppbyggnaden huvudsakligen gå genom spel på mittfältet, så att vi hinner få upp hela laget högre upp i planen.

OM vi då tappar bollen har vi många spelare på plats som TILLSAMMANS kan arbeta hårt för att ta tillbaka bollen.

Givetvis ska vi variera vårt spel med snabba offensiva omställningar när chansen ges.

Tappar vi boll efter en sådan omställning är det högprioriterat att snabbt komma på försvarssida för de spelare som deltagit i anfallsförsöket. Sedan kan vi vila.

Nu har vi bara torsdagsträningen på oss att putsa på detta. En träning där vi också jobbar med mer långsiktiga utvecklingsmål då tillslagsexpert Eija Feodoroff  är på plats för att arbeta med några av spelarna.

Den horribla varningen på Sterner för filmning renderade tyvärr i avstängning för hans del. Likaså är Tony Kimse avstängd för sitt tredje gula (även om han faktiskt bara fått två, men vi fick ett extra kort tilldelat mot Storskogen där Tony felaktigt blev föremål för detta, något som blir extra tydligt då matchminut för utdelande av den varningen också saknades). Med Christer bortrest och Anton fortsatt skadad får vi fortsätta kämpa för att få ihop en bänk som kan representera alla lagdelar.

 

Laget: Maik, Kimse (ut 25 p g a skada), Borrego (ut 84), Christer, David, Sebbe (ut 83), Gabbe, Hedis (ut 70, in 83), Patsouras, Sterner (ut 35, in 70), Hemn (ut 45, in 84), Bringner (in 25), Linus (in 45), Edholm (in 35, ut 80), Rickard (in 80), Magnusson.

/ Lind