Svårt med målskyttet.

Svårt med utvärdering av den här matchen. Stundtals får vi igång spelet och har en del bra kombinationer och spelsekvenser.

Vi är idag tydligare med våra hot i djupled och skapar såväl frilägen som frisparkar och hörnor. Vi har minst tre helt rena frilägen och lika många tillfällen framför mål, efter fasta situationer, där vi har möjlighet att raka in bollen från två meters håll men idag kan vi inte göra mål.

 

En nästan felfri insats från målvakt och backlinje som idag också får bättre hjälp av forwards vid förstapressen/återerövringspressen så det blir mest långbollar från motståndarna att ta hand om.

 

Vi spelar som sagt hyggligt även om man kunde önska ännu mer kombinationer via mittfältet och att vi fler gånger kan etablera ett längre anfallsspel där vi hinner flytta upp ännu fler spelare.

Vi saknar ”killerinstinkt” i motståndarnas straffområde. Spelare som offrar allt för att forcera in bollen i mål har vi inte just nu. Den inställningen behöver vi träna på.

Det ska visserligen räcka med de målchanser vi presterar vilket borde resulterat i åtminstone två mål, även med medioker utdelning. Får vi till aggressiviteten i straffområdet och får ytterligare någon/några spelare att fylla på, så vi har ännu fler i box, bör chanserna bli ännu fler. Någon gång måste målskyttet lossna med alla de målchanser vi skapat senaste matcherna. Lossnar målskyttet gissar jag att sista spärrarna i spelet också lossnar.

 

Eloge att hålla huvudet kallt i de flesta situationerna trots en hel del märkliga och missade domslut!

 

Patsouras inte med och kommer vara borta en tid då främre korsbandet är helt av. Om det blir rehab eller operation vet man inte än. Tråkigt i alla fall!

 

Vi jobbar på med att hålla tätt bakåt och tränar kontinuerligt på avslut vilket förhoppningsvis leder till ännu bättre prestationer och i slutändan till fler poäng under avslutande två matcherna i vår samt under hösten.

 

Laget: Maik, David, Dennis, Hedis, Bringan, Sebbe, Franzén, Anton (ut 45 med ont i knät), Sterner (ut 75 p  g a skada), Edholm, Linus, Gabbe (in 45), Hemn (in 75), Magnusson, Kimse, Milad.