En stabil insats mot ett ganska svagt motstånd.

Det är lätt att lägga lite för stort fokus på det som inte riktigt fungerat som man önskat när man är en person som strävar efter perfektion i sitt värv. Det är en vanlig "yrkesskada" i tränarskrået men vi har även ett antal spelare som lider av samma syndrom. Det positiva med det är att man lägger tid och energi på att göra saker lite bättre hela tiden för att på så sätt komma lite närmare sin idealbild av "det perfekta spelet" (något jag tror ger bättre spelare och lagspel på sikt). Det negativa är att man kanske inte ger de saker som faktiskt fungera riktigt bra fullt den uppmärksamhet de förtjänar. Oerhört viktigt att inte glömma bort det.

Jag tänkte därför försöka fokusera mer på det som var bra och mindre på det vi kan göra bättre (men någon sådan kommentar kommer nästla sig in här och var ändå, kan jag gissa).

Vi startar matchen väldigt bra och kunde hantera störningsmoment innan matchstart oerhört professionellt. (Linus (skada) och Borrego (halsont) fick sent ge återbud för matchspel. Sebbe sen till samling då han trodde att matchen skulle börja 15 och Hedis ännu senare då han trodde att matchen var på söndagen. En något stressad tränare som på förmiddagen ägnat sig åt att få ihop full matchtrupp). Starkt att inte låta sig påverkas av det. Ett bra tempo i bollen, få tillslag och en rörelse och spelbarhet som ger bollhållare MÖJLIGHET att spela bollen snabbt var några av de ingredienser som möjliggjorde spelövertaget. Tidigt i matchen får vi en straff när Hemn blir fälld. Han tar själv hand om straffen och sätter den säkert fram till 1-0. Skönt med en bra start. Sebbe visar sedan prov på sin speluppfattning och sitt fina tillslag genom att sätta 2-0 från 45 meter genom ett precist långskott över en målvakt som tagit någre steg för långt upp i planen. Även om rörlighet och enkelhet avtar något allt eftersom halvleken lider är vi stabila och släpper inte till en enda målchans bakåt.

Andra halvlek fortsätter ungefär som den första slutar. Vi är oerhört stabila bakåt och några spelare arbetar under hela matchen lite hårdare i defensiven än vad de brukar. Att Sebbe gör det är vi vana vid men idag gjorde även Sterner och Gabbe det på ett förtjänstfullt sätt. Maik får briljera i målet på Roslagskullas enda heta avslut i matchen. En snabb dykning ner mot stolproten på ett bra avslut. Vi är åter på spåret att släppa in mindre än ett mål per match. Vi gör tre mål framåt, även om det säkert skulle kunnat vara dubbelt så många om vi fortsatt matchen så som vi började den. Debut i seriesammanhang för "Gurra" Fyrhammar från P99 som även fick sällskap av mer "rutinerade" Tim och Deniz från samma årskull. Samtliga tre visar att återväxten är god från de egna leden. 

Många byten in och ut för att spara spelare med skavanker och kort inför onsdagens retur på naturgräs gör att jag inte redovisar alla byten men alla lirade och matchtruppen var Maik, Magnusson (hoppade in som utespelare idag), Bringan (utomordentligt kaptensjobb), Christer, Hedis, Kimse, Sebbe, Gabbe, Sterner, Hemn, Edholm, Deniz, Aldin, Milad, Tim, Gurra.

Nu till det lite mer bekymmersamma. Av olika anledningar har vi varit alldeles för få på våra träningar senaste veckorna (studenter, skador, jobb och familjesituationer med flera orsaker till det). Vi får då svårt att ta steg närmare vår idealprestation och de spelare som faktiskt har ambitioner med sin fotboll riskerar att ledsna när möjligheterna till bra utveckling av spelet och spelarna blir sämre. För att bli bättre som lag och spelare behöver vi få träna tillsammans och ofta, ibland också i ett tempo som kan utmana vår förmåga. Främst hoppas jag att skadade spelare ska tillfriskna och hålla sig friska tillsammans med att man försöker strukturera sin vardag så mycket att man kan få in ytterligare ett fotbollspass i schemat lite då och då. Vi kommer senarelägga tisdagsträningarna från hösten för att optimera möjligheten till fler på träning och vi kommer aktivt gå ut och söka 4-5 spelare som har ambitionen att träna ofta och göra det bra. Allt för att få till en bätre utvecklingsmiljö. Ska vi förbättra våra prestationer och behålla våra spetsspelare är dessa saker oerhört viktiga. "Fotboll är inte ett spel på liv och död, det är mycket viktigare än så".

/ Lind