Roslagskulla parkerar båten (bussen?)

Vi startar matchen väldigt bra och kan rulla boll bra trots ett långhårigt och något ojämnt naturgräsunderlag. Första halvtimmen för vi matchen och skapar några lägen där det bästa är ett avslut från Edholm som går stolpe-stolpe ut samt ytterligare en stolpträff. Gabbe tvingas tyvärr utgå skadad tidigt i matchen då han föll olyckligt och landade på axeln. Synd då han börjat väldigt bra på mitten.

 

Efter halvtimmen spelad åker Roslagskullas kapten på sitt andra gula vilket medför en stor förändring av matchbilden. Roslagskulla väljer nu att parkera båten framför mål och försvarar sig med hjärta, inställning och attityd.

När omställningslägen ges har man 3-4 spelare som kör järnet för att försöka skapa målchans.

BSK visar inte på samma inställning vilket kostar mål i baken i 37:e. Bringner går korrekt upp i press på motståndare men inga andra spelare följer med och inga spelare tar heller speldjup. Det innebär att den Roslagskullaspelare som får bollen av spelaren som Bringner pressar i lugn och ro kan slå en djupledspassning till sin lagkamrat som får tampas med en ensam Martin Hedlund. Nu lyckas Roslagskulla tråckla sig fram till ett avslut som går stolpe-stolpe in, så marginalerna var inte med oss idag.

 

Andra halvlek blir en jakt på kvittering men vi försöker för ofta hitta avgörande bollar istället för att spela runt och få till förflyttningar som kanske kan öppna upp ett kompakt försvar. Nu lägger vi bollar i djupled där alla offensiva spelare hamnar på rad och ingen finns på plats för att samla upp andrabollar. Med huvudstarka spelare kan Kulla ta bort det mesta och sedan ta hand om andrabollarna. När vi tar oss fram till avslutslägen blir dessa tyvärr oftast för dåliga men Kulla har också en mycket skicklig målvakt som aldrig släpper iväg returer. Ett stolpskott av Aldin och några feta lägen nära mål där vi inte är tillräckligt resoluta är det närmaste vi kommer.

 

Undertecknad coachar också dåligt med för många byten vilket kanske stör möjligheterna att arbeta sig in i matchen.

 

Största intrycket är annars att vi har tekniskt betydligt bättre fotbollspelare men vid värderingar av lägen/spelförståelse blir det fel beslut för ofta. När det gäller hjärta, vilja att offra sig för laget och att offra sig för att vara först på bollen är Roslagskulla betydligt starkare så här har vi uppenbart något att jobba på. Inför hösten behöver vi få igång förmågan och viljan att ta löpmeter för laget och att kliva in med hjärta i dueller och närkamper, vilket endast ett fåtal spelare i laget gör. Kan vi få ner fler spelare till träning kanske möjligheten kan matcha behovet av att få träna spelsekvenser, där vi tränar på att värdera situationer och lägen så att vi kan ta oss en nivå högre än idag.

 

19 mål och 19 poäng på 12 matcher är åtminstone 8 för få av varje sort och vi är långt ifrån nöjda med resultat och prestationer under våren. Fler mål och fler poäng under höstens 10 matcher än under vårens 12 är ett minimikrav. Enda vägen att nå dit är genom träning, träning och åter träning. Finns den viljan och ambitionen tror jag vi kan gå en väldigt rolig höstsäsong till mötes. Påfyllning av några spelare till truppen kan också förväntas där en rehabiliterad Aldin nog kan ses som EN sådan.