Nya tag inför höstens seriespel med en del nya ansikten (och fötter) i spelartruppen.

Våren har inte riktigt levt upp till de förväntningar vi haft såväl resultatmässigt som när det gäller skador, träningsnärvaro och ”satsningsgrad” (resultaten är givetvis en konsekvens av det senare). ”Satsningsgraden” innefattar såväl det egna spelarklientelet som (bristande) viljan/förmågan att få upp duktigare ungdomsspelare från de egna leden.

För att åtgärda detta har vi arbetat hårt under sommaruppehållet för att försöka förstärka truppen med fler spelare med bra kvaliteter och karaktärer. Förhoppningsvis ska det leda till ännu bättre kvalitet på träning, ge en matchtrupp med spets ända ut till sista man på bänken och minska trycket på att behöva använda spelare från P99 i A-lagsmatcherna.

Därför känns det roligt att välkomna fyra spelare som alla konkurrerar om en startplats i allra högsta grad:

Henrik Lorendal född 1974. Precis avslutat en framgångsrik innebandykarriär i AIK och landslaget och är en idrottslig förebild för alla ungdomar, oavsett idrott.

Spänstig, snabb och en riktig ledartyp på planen. 

Christoffer Mörlin född 1990. Är efter studier och jobb i Örebro åter till BSK och spelklar till 10 augusti. En slitvarg med fotbollssveriges hårdaste kropp. Ger alltid allt och gnäller aldrig. 

Rebuar Bedri född 1980. Kommer i mitten av augusti och representerar även IF Ope (leder div 4 Jämtland) då han testar på att arbeta i Stockholm året ut (till att börja med). Har varit uttagen i Kurdiska landslaget och spelat med IFK Östersund (div 2). 

Mattias Flores född 1992. Fostrad i Väsby IK men även varit en kortare sejour i BSK tidigare. Enorm arbetskapacitet, professionell inställning och ett fint tillslag på bollen. 

Utöver det samtalar vi med ytterligare ett par spelare (och har fortsatt ett par spelare på provspel) och ständigt unge Dolkow har också gjort sin första träning efter en rehabiliteringsperiod, då främre korsband gick av i säsongsavslutningen 2015. 

Stort intresse från flera klubbar för Sebbe Söderberg men vi har säkrat hans medverkan hösten ut i BSK vilket känns väldigt bra. 

Få spelare på träning i upptakten men vi lyckades besegra Sollentuna (div 4) med 3-2 i en träningsmatch i helgen där också Tim, Deniz och Monir från P99 deltog och bidrog. En ny organisation i anfallsspelet gav det utfall vi hoppats på och vi kom till betydligt fler frilägen och kunde anfalla med fler spelare än vi gjort under våren. Vi får se om vi kan upprepa det i höstpremiären mot Qaran på lördag och få fart på målproduktionen under hösten.