Ingen klang och jubelföreställning men tre sköna poäng

Tidigare år som BSK-tränare har vi kommit till höstpremiären väl förberedda där större delen av truppen kört på ordentligt i ett par veckor innan seriestart. Något som gett oss en fördel då alla andra lag inte är lika duktiga på det. I år tillhör vi kategorin "alla andra lag". Förvisso körde vi på med ett antal spelare någon vecka in i juli så uppehållet har inte varit så långt för alla spelare men vi har fortfarande 5-6 spelare som inte är tillbaka efter semestern och flera som bara gjort någon enstaka träning.

Till den här matchen fick vi ihop 12 egna spelare (Bringner har tränat men var avstängd efter sitt tredje gula kort i sista vårmatchen) där Anton Österberg kom hem i torsdags kväll och inte hade någon träning i kroppen. Han började således på bänken tillsammans med lovande 99-kvartetten Kasper, Deniz, Monir och Gurra. I mål fick Maik ta plats trots stora problem med sitt knä, men idag hade vi ingen annan att ställa i mål. Danne Franzén med ryggproblem, Sebbe med fotledsproblem, Edholm med knäproblem, Sterner med vadskada och Linus med lårproblem fick alla starta men kom nog, av förklarliga skäl, inte upp i maxprestation.

Vi fick se en match som höll ett ordinär division 5-kvalitet. Ett lägre tempo och en del individuella misstag bjöds det på i första halvlek även om vi inledningsvis rullade ut motståndet ganska bra. Efter kvarten spelad bjöds dock gästerna på ett friläge, efter att bollen studsat över Hedlunds fot, och där var Qarans forward mycket kylig i sitt avslut. Bara fyra minuter senare replikerar vi med ett frisparksmål signerat Hemn. Qaran tar åter lednngen i 34:e spelminuten efter en omställning där vi missar att ta ordentligt speldjup. Repliken kommer åter snabbt när debuterande Henrik Lorendal kvitterar på hörna minuten efter.

2-2 i halvtid och mindre nöjda med prestationen så långt. Ett välbehövligt snack i halvtid och ett par piggare ben in från start i andra gav en något trevligare matchbild i andra halvlek. Känns som vi spelar lite bättre och har fler alternativ och fler som tar jobbet hemåt. I 65:e minuten tar bollen olyckligt på handen på en BSK-spelare i straffområdet och straffen är solklar. Säkert inslagen till 2-3 av Qaran. Vi fortsätter med "ovanan" från första halvlek och kvitterar minuten efter genom Martin Hedlund som är kylig när bollen spelat flipper i Qarans straffområde. Nästan direkt efter kommer också 4-3 genom nyss återinkomna Daniel Sterner efter en fin soloprestation mot två backar och ett distinkt avslut. Nu väljer vi att bevaka vår ledning mot ett ganska tröttkört Qaran. Idag var poängen viktigare än prestationen. Sterner sätter definitivt spiken i kistan med 5-3 i 89:e, efter fint förarbete av Monir, där han kyligt rundar målvakten och rullar in bollen i tomt mål.

Vi kommer behöva höja oss ett snäpp till nästa match mot Åkersberga. Förhoppningsvis har några av spelarna med skavanker hunnit tillfriskna något. Vi får klara oss utan Sterner, som försvinner på semester en vecka (han passade på att ta sitt tredje gula och är därmed nollställd när han kommer tillbaka). Däremot tillkommer Bringner efter avstängningen. Mörlin och Flores är båda spelklara till på onsdag och ska förhoppningsvis vara tillgängliga till den matchen. Aldin och Gabbe är åter efter semester men där får vi se fysisk status på måndag. 99:orna gjorde gedigna insatser och är också med och konkurrerar om platser i matchtruppen.