Oavgjort men spelmässigt ett fall framåt.

En match på naturgräs, vilket inte varit en framgångsfaktor för oss tidigare. Fortfarande med en hel del spelare otillgängliga av olika anledningar men

debut för Mattias Flores i alla fall.

 

Åkersberga startar med at hålla en relativt hög press och satte högsta fart mot vårt mål med många spelare så fort de fick äga bollen. De vaskade fram några hyfsade lägen på det men var för svaga i avsluten. BSK försökte spela fotboll men hade inledningsvis lite problem med den långa gräset som gav ett ganska långsamt underlag.

Efter 15-20 minuter mattades Åkersbergs löpvilja av och BSK kom underfund med underlaget mer och mer så resten av halvleken har vi ett ganska starkt kommando i matchen med betydligt mer boll och en hel del konstruktiva lösningar på mitten. Vi kommer till en hel del avslutslägen men vi får inte till ett enda riktigt bra skott. Någon gång värderar vi fel och passar istället för att skjuta, eller tvärtom. Med en större skicklighet i de lägen vi skapar ska vi kunna leda med ett par mål i halvtid men nu står det 0-0 istället.

 

I andra halvlek är det mest BSK. Nu har vi dock svårt att få med oss tillräckligt med spelare in i boxen och vi blir ganska långa i laget. En viss försiktighet som säkert beror på att vi inte riktigt litar på att vi ska kunna behålla bollen på det lite ojämna naturgräsunderlaget. Efter en kvart blir vi överspelade på kanten av duktiga nummer 7 i Åkersberga. Ett instick på en spelare som i mitt tycke är klart offside och 1-0 är ett faktum.

Vi väljer då att chansa lite och gå ner på trebackslinje för att få fler spelare högre upp i planen. Det ger ett lite bättre tryck och fler skapade målchanser och i 75:e kan Edholm nicka (!) in kvitteringen efter fint förarbete och ett väl avvägt inlägg av Kasper.

Då Åkersberga visat sig bra på kontringsspelet går vi tillbaks till fyrbackslinje men med uppmaningen att fortsätta följa med upp högre upp i planen. Vi skapar en del och det är hands i straffområdet vid två tillfällen men domaren väljer att fria båda gångerna (ena känns som en ganska klockren straff där skottet är på väg mot mål och armen en bra bit ut från kroppen).

Tyvärr får vi nöja oss med oavgjort då 1-1 står sig fram till slutsignalen. 

Vi gör spelmässigt en betydligt bättre match än i höstpremiären mot Qaran. Kul att se samarbetet mellan Sebbe och Flores, främst i första halvlek. Däremot kommer vi till för få heta målchanser och är för få spelare i straffområdet när det hettar till, framförallt i andra halvlek. Delvis beror det på att vi inte riktigt vågar/får till uppflytten centralt i planen så Edholm blir lite för ensam centralt på topp. Det tror jag kommer fungera bättre när vi är tillbaka på konstgräs. Vi ser också brister i det individuella försvarsspelet och duellspelet för ofta. För många gånger i matchen stöter olika spelare bort sig i pressspelet och en del spelare går inte hundra mot boll när läget finns att komma först. Det måste vi göra bättre framöver. 

Nästa match är mot FK Bromma där Sebbe kommer vara avstängd (han har ändå behov av vila då han spelat skadad första två matcherna). Förhoppningsvis hinner Mörlin läka ihop till dess och kan vara spelbar till på söndag. 

Nästa vecka hoppas vi ha alla spelare på plats och då kommer det se betydligt ljusare ut med alla nya spelare som kommit in. 

Laget: Maik, Kimse (ut 86), Hedlund, Lorendal, Bringan,  Flores, Sebbe, Franzén (ut 60), Hemn (ut 55), Edholm, Linus (ut 45), Monir (in 45, ut 75, in 85), Anton (in 55, ut 85, in 86), Tim (in 75), Christer.