Skön seger i "Måstematchen".

Fortsatt tunt med folk i A-truppen med 6 spelare på semester, Sebbe avstängd/skadad och Franzén, David Jansson och Rickard skadade/sjuka. P99 hade dessutom match mot Djursholm samma dag och efter förlust med 0-3 i den sena sommarvärmen var inte suget att dubbla särskilt stort. Vi fick i alla fall påfyllning av en spelare därifrån = Sebastian Lind. Det innebar att vi fick ihop 4 avbytare där målvakt Magnusson också tog plats som utespelare.

Bromma inleder med fart, energi och optimism. Man sätter en hög press och försöker ställa om snabbt med mycket folk när man vinner boll. Samtidigt är vi lite slarviga i passningsspelet och vårdar inte boll på det sätt vi pratat om innan matchen med för många långa bollar tidigt. Nu mattas Bromma av och det känns ändå som vi har hyfsad kontroll på matchen. I 21 minuten kommer 0-1 efter en intränad kort hörnvariant som spelas in av Linus och skarvas i mål av Edholm. Bara minuten senare kommer 0-2 genom Hemn som drivit in i planen och avlossar ett sådant skott som vi så ofta ser på träning men så sällan på match. En riktig kanon upp i närheten av målvaktens vänstra kryss. Vi har också bud på 0-3 och närmast är Mörlin med en kanon i ribbans underkant som många ansåg studsade innanför mållinjen men givetvis oerhört svårt att se. Lite av en kalldusch när vi tillåter an Brommaspelare att allt för enkelt få tåga in i planen och avlossa en riktig projektil i Maiks högra kryss. Riktigt snygga mål av båda lagen så långt!. Efter reduceringen känns det som vi mest spelar av halvleken.

I paus pratar vi åter om att vårda boll, hitta spelvändningar, spela enklare och med färre tillslag på egen planhalva, bli mer resoluta i närkampspelet och ha koll på vår spelare vid fasta situationer (något vi missade vid ett par tillfällen i första).

Anton och Linus vill byta och in kommer då Mizo (säsongsdebut) och Sebastian Lind (seniordebut i seriesammanhang).

I andra har vi inledningsvis bättre kontroll över matchen och spelar med bättre tålamod. Bromma sticker upp ibland men vi är det klart bättre laget. Vi byter in Kimse efter en kvart mot varnade Christer då vi inte vill riskera att få spela med en man kort.1-3 kommer ganska omgående därpå efter ett hemspel till egen målvakt som ger indirekt frispark nära mål. Bollen petas bakåt till Hemn som avslutar resolut. Ytterligare kvarten senare kommer 1-4 efter inlägg från Edholm där Basse Lind löper in mot främre och Hemn kommer med fart i ytan bakom och stöter in bollen från nära håll. Ett fint spelmål med många bra aktioner. Efter det målet vilar vi Mörlin och Edholm, båda med känningar av tidigare skador. I samband med det blir vi lite för bekväma, tappar i positioner och har för bråttom framåt när vi vinner bollen. Väldigt onödigt kommer reducering i 88:e där vi ska ha press på skytten, som kanske inte ens ska tillåtas få bollen. Vi SKA spela till slutsignalen och inte bjuda på billiga baklängesmål.

Skönt i alla fall att göra fyra mål och vinna matchen trots många borta. Bra jobbat av alla spelare på planen. Kul att åter få se Mörlin i BSK-mundering. En spelare som kommer bli oerhört viktig framåt. Också kul att se Henke Lorendal spela så bra i mittförsvaret trots att det var såpass länge sedan han sist lirade fotboll (Skånela 2005 tror jag det var). Kul också att Hemn får utdelning även på match för sitt fina tillslag på bollen. Slutligen kul att få se Magnusson dominera luftrummet på topp sista kvarten.

Spännande och viktig match på söndag mot Storskogen som nu endast är en poäng före oss i tabellen. Vinst där och vi är på allvar med i kampen om andraplatsen, som ibland kan ge en biljett upp i seriesystemen.

Laget: Maik, Bringner, Hedlund, Lorendal, Christer (ut 59), Flores, Anton (ut 45, in 70), Mörlin (ut 70), Hemn, Edholm (ut 70, in 75, ut 78), Linus (ut 45), Sebbe Lind (in 45), Mizo (in 45), Kimse (in 59), Magnusson (in 78).