En till stora delar ganska tempofattig tillställning där flera huvuden i båda lagen nog fortfarande låg kvar i påskäggen. Ska matchen beskrivas med ett ord känns ”Sömnig” som ett bra val. Nu var allt inte mediokert utan det fanns ljusglimtar även idag.

Vi gör 0-1 på en omställning. Kungsängen 1-1 i ett etablerat anfall där vi är för svaga i försvarsspelet i eget straffområde. Vi gör 1-2 i andra på ytterligare ett rakt anfall. Kungsängen kvitterar i slutminuten från misstänkt offsideläge.

 

Den största var nog nyförvärvet Daniel Thelin som visade prov på speed, löpvilja, resoluta ageranden och kryddade det hela genom att sätta båda målen för BSK i matchen. En spelare som kommer bli oerhört nyttig för BSK i årets seriespel.

 

En annan ljusglimt är att vi spelar jämt mot förra årets seriesegrare trots att många av de som är med inte presterar på topp och trots att vi saknar spelare som Dennis, Sebbe, Mörlin, Flores, Sterner, Ivar, Rebbe och André.

Sett i det ljuset känns det som kvalitet och såväl lägstanivå som högstanivå har höjts rejält i truppen jämfört 2015.

 

Felix Danielsson-Joas (född 00) gör sin debut med seniorlaget och spelar sista 25-30 i en väl godkänd insats.

 

Omskolade Milad Sonono gör det allt bättre mellan stolparna och börjar likna en ”riktig” målvakt mer och mer. Med lite kontinuerlig målvaktsträning ska det bli spännande att följa den utvecklingen under året.

 

Gabbe har en bra dag på mitten i stora delar av matchen.

 

Det fanns också en del som inte fungerade optimalt.

Vi lyckades inte alls i förstapressen som kändes lam och ofta okoordinerad. Aggressivitet och energi saknades i den fasen.

Vi saknade tydliga djupledslöpningar och påfyllnad från mittfältet.

Backlinjen tog lite för lång tid på sig i uppspelsfasen och uppflyttningen fungerade inte som den ska (vi blev kvar i för låg position när resten av laget startade anfallen). Här behöver vi få upp tempot i aktionerna lite till.

Försvarsspelet i och kring eget straffområde (hela laget) var för ofta lite för passiv/tafatt där en del spelare också hade svårt i 1 vs 1-situationer.

Väldigt sällan lyckades vi etablera ett spel på offensiv planhalva. För ofta bestod våra anfall av omställningsspel där vi snabbt försökte komma till avslut (det ska vi göra ibland och det är också så båda målen kommer till så det är BRA att det sker, när det görs vid rätt tillfällen, men ibland måste vi också ha tålamod och se till att få med hela laget upp i anfallsspelet på offensiv planhalva).

 

Med alla spelare tillgängliga och med hyfsad form kommer konkurrensen i år att vara betydligt tuffare än 2015. Utbildningsmiljön för unga spelare som kommer upp i träning blir bättre och vi kommer kunna ställa upp med starkare matchtrupp även om några spelare skulle vara borta.

Stora orosmolnet just nu är väl att vi i dagsläget har en nyligen omskolad utespelare som enda målvakt. Vi hoppas på en snar återkomst för Majk men fram tills han är tillbaka är risken stor med att endast ha en målvakt tillgänglig.

 

Laget: Milad, Tim, Rickard, Ludde, Kimse, HAroun, Pecheo, Gabbe, Yousef (testspelare), Aldin, Thelin, Henke, Sebbe Lind, Felix Danielsson-Joas.