En premiärdag är en pirrig dag. Alltid osäkert att veta vart man står och vilken klass motståndarna håller i år. Husby, som vann division 6 förra säsongen före ett erkänt starkt Rinkeby (med Bojan Djordjic som spelande tränare och Mutumba i en andra tränarroll) stod för motståndet och har nämnts som en av seriens favoriter.

Vi hade viss respekt för motståndarlaget när vi klev ut på Ärvinge Bollplan, inringat av ett par hundra fanatiska supportrar där flera tyvärr uppträdde osportsligt mot våra spelare. Några få var nog Rinkebysupportrar som vurmade lite mer för att Husby skulle få åka på däng. Tyvärr kändes det som om domaren påverkades en del av stämningen och inte riktigt vågade ta de tuffa domsluten mot hemmalaget. Känslan efteråt var att vi blivit blåsta på minst en straffspark och att Husby klarat sig undan kort i olika färgskala för några av sina förseelser på planen.

Vi inleder matchen ganska piggt medan vi ser att mycket av Husbys spel kretsade kring gamla BSK-bekantingen Youssef Byjaouane och forwarden Abel Tesfalem Tsegai.

Vi får ett tidigt ledningsmål redan i tredje matchminuten när Sebbe resolut nickar bort en Husbyfrispark på egen straffområdeslinje. Den går till Aldin som slår direkt på djupet till Sterner som rundar målvakten och 1-0 i BSK-favör är ett faktum.

Ett genomgående problem i hela första halvlek var att båda våra ytterbackar kom upp för högt i planen samtidigt. Vi försökte korrigera detta från sidan men nådde inte fram med den taktiska instruktionen. Husby utnyttjar detta i en snabb omställning där vårt mittfält tappat speldjupet i försvarsspelet och ytterbackar inte hinner hem. Våra mittbackar faller medan en Husbyspelare tar fram bollen och drar upp den i krysset från strax utanför straffområdet. Vi har därefter en stor del av spelet men får inte till det i våra avslutslägen. Istället blir vi med fem minuter kvar av halvleken straffade på ytterligare en omställning, där ett skott tar oturligt på försvarande back och ändrar riktning. Otagbart för Djurklou i målet.

Vi tar ett par byten i halvlek och försöker få till dynamiken i anfallsspelet lite bättre. Med två speediga yttrar på en hård plan som inte riktigt gynnade kortare passningsspel fick det bli lite rakare spel i andra. Med knappa kvarten spelad hittar Sebbe ut till Sterner som viker in med fart och prickskjuter in sitt andra mål för dagen i bortre burgaveln.

Här känns vi riktigt på gång och känslan var att det här nog skulle gå vägen, med ytterligare 30 minuter på oss att anfalla. Under kommande halvtimme visar vi på en kavalkad av marginaler mot oss och missade målchanser. Vi har 3-4 skott i virket och många heta chanser nära mål som antingen missas eller blockeras på mållinjen. Också en i våra ögon solklar straffspark när Thelin blir nergjord bakifrån. Titt som tätt sticker Husby upp i kontringar så ett par gånger är det riktigt nervöst åt andra hållet, men Djurklou agerar säkert i målet på de lägen Husby skapar.

2-2 borta mot Husby är ingen katastrof i en premiär men prestationsmässigt kände vi att vi låg betydligt närmare tre poäng än Husby så visst kändes det mer som en förlust. Kanske skulle undertecknad gjort ytterligare något byte men det är alltid lätt att vara efterklok. Matchens gigant i mina ögon var Sebbe Söderberg som ägde mitten totalt. Givetvis också mer än godkänt på Sterner med sina två baljor. Ett antal spelare till gjorde det bra men det var ändå inte många som toppade prestationsmässigt. Nu får vi ta nya tag mot Rissne på lördag i hemmapremiären. Ett lag vi hade svårt att få hål på förra året.

Laget:Djurklou, Kimse (ut 45), Dennis, Ludde, Ivar, Pecheo (ut 57), Sebbe, Mörlin, Sterner, Aldin, Flores (ut 45), Henke (in 46), Thelin (in 46), Gabbe (in 57), Rebbe och Anton (som tyvärr blev utan speltid).