Årets första matcher för P99 spelades i Botkyrkaspelen och vi hade en svår och intressant lottning. I gruppspelet ställdes vi mot Tumba, Huddinge och Tyrold. Dessa klubbar kan nog räknas som bland de bästa vad P99 i Stockholm har att erbjuda med många cupturneringar och segrar.

I den första matchen fick vi möta fjolårssegrarna Tyrold och det var ett nervöst ledarteam som gick in på planen. Hur långt har vi kommit i vår utveckling, detta skulle bli mycket intressant. Första halvlek bjöd på ett fantastiskt spel från försvar och målvakter och i halvtid var det 1-1. Vi var helt klart med i matchen. En annan taktik i andra halvlek gjorde att vi gick ifrån till 4-1 efter bara några minuter. En coachmiss senare gjorde att Tyrold var i fatt och till slut visade de sig starkast och vann med 7-4. Vi gjorde en mycket bra insats men räckte inte riktigt fram.

Den andra matchen var mot Tumba och även den blev tät och spännande med många bra individuella insatser från båda lagen. Målvakterna var på topp och gjorde härliga räddningar. Matchen svängde fram och tillbaka och Tumba hade ett tag ledningen med 3 mål som vi hämtade in och gick förbi med 1 mål. Slutresultatet blev i Tumbas favör som till slut vann med 12-9. Vi hade inte stolparna på vår sida i denna match medan Tumba nog hade 4-5 stolpe-in-mål.

Även i denna match visade vi våra kvaliteter och vi är definitivt med i toppen av de bästa Stockholmslagen i P99.

Den tredje matchen blev inte vad vi trodde då Huddinge ställde upp med sina P00 och vi vann klart 15-3.

Efter två förluster och 1 vinst i gruppspelet blev det B-slutspel på tisdagen för grabbarna.

Lagledarnas instruktioner inför semifinalen var att ”gå ut och spela ert eget spel” och det gjorde man och vann en tät och välspelad match med 6-2 mot Åkersberga.

I den andra semifinalen vann Handen mot Huddinge med 8-2 och kl 1500 spelades finalen inför fullsatta läktare med speaker och allt.

Vi har aldrig mött Handen och även denna gång var de enda instruktionerna från lagledarna ” gå ut och spela ert eget spel och visa att det är ni som bestämmer”. Ett laddat gäng tog kommandot direkt och visade att det var BSK som skulle vinna denna match. Storspel från alla med inspel, frikast-varianter och distansskott gjorde att vi gick till pausvila med 4-1. I andra halvlek körde vi på och kontrade in ett par härliga mål och vi vann vår första B-final med 9-1.