Lördagen den 20 feb tog BSK:s P99 ytterligare ett par steg upp på sin utvecklingstrappa. I Hackstahallen, Åkersberga tog man två segrar av två möjliga och man visade alla motståndare och åskådare hur bra handboll kan spelas i den här åldern.

Den första matchen var en träningsmatch mot Spånga då AIK oturligt fick många av sina spelare sjuka och inte kunde ställa upp. Spånga har vi inte mött på flera år och vi har sett dem och det är ett mycket bra lag med en stor trupp på 32 spelare. Som vi trodde blev det en mycket jämn och spännande match mellan två bra lag. Man följdes åt i målprotokollet hela matchen som avgjordes då endast tre sekunder återstod av matchen. Det avgörande målet gjordes av BSK och resultatet blev 8-7 efter en mycket publikvänlig match.

Två timmar till nästa match tillbringade man med att leka, busa och äta för att sedan ta sig an Hammarby som hade vunnit sin första match tidigare på dagen. Hammarby är också ett mycket bra lag och vi förväntade oss 20 härliga minuter på planen.

Grabbarna var tända till tusen och man gjorde sin absolut bästa match hittills. Det var ett LAG som ställde upp på planen där man peppade och hjälpte varandra på ett fantastiskt sätt. Försvaret var helt grymt där man inte gav Hammarby en enda chans. För Bajen var det som att springa in i en vägg när man mötte vårt försvar, de fick inget utrymme att skapa några chanser alls. Om man nu fick fram ett skott så fanns det ytterligare en vägg att forcera i form av en fantastisk målvakt. Framåt skapade man chanser från ingenting och man kom i fart och helt enkelt sprang ifrån Hammarby.  Motståndarna var nog lite förvånade över vårt hårda och fina spel och kom inte in i matchen, vilket till slut speglade sig i resultatet där BSK vann med 13-1.

Det steg man tog denna dag var framförallt försvarsspelet som var som taget ur en instruktionsbok, där alla verkligen jobbade som en enhet och hjälpte varandra. Man stötte, säkrade och snackade och gav inte motståndarna en millimeter. Det var riktigt roligt att se och det tror jag alla som såg dessa matcher håller med om.

Ett stort TACK GRABBAR för er insats

Matz och Thomas