Två dagars spel med toppresultat och bottennapp var resultatet från Bygg-Ole cup som avgjordes helgen 6-7 mars.

 

Lördagens gruppspel innehöll tre matcher där vi skulle få möta Skuru, Skogås och Lidingö. Kul, då vi inte mött dessa lag på länge. Alltid kul att få möta andra lag som man inte möter så ofta.

 

Första matchen var grabbarna grymt taggade och vi skulle möta Skuru som vi haft svårt mot och det varit jämna matcher. Denna gång visade vi att vi var det starkare laget och efter 4-2 i halvtid sprang vi ifrån till 12-3 efter en mycket bra andra halvlek.

 

I den andra matchen ställdes vi mot Skogås som spelade 3-3 försvar och vi kom aldrig underfund med hur vi skulle lösa detta försvar. Kul att möta ett offensivt försvar och som man gjorde det, vi hade verkligen svårt att ta oss fram. En bra och välspelad match där Skogås drog det längsta strået och vann med 11-9.

 

Den tredje matchen för dagen var mot Lidingö och vinst innebar A-slutspel. En jämn tillställning där man följdes åt men med ett visst övertag för BSK som också tillslut kunde vinna med 9-6. Första A-slutspelet för denna säsong var ett faktum.

 

Söndagens A-semifinal var satt till kl 1740 och motståndet blev Tyrold som vi vet är mycket duktiga. Vid matchstart var grabbarna mycket taggade och då meddelas det att det inte finns någon påhängsribba och matchen skjuts upp ca 40 min.  Luften gick lite ur spelarna och när sedan domaren, (man ska aldrig skylla på domaren) inte var på topp i denna match med många missade klara övertramp så gick det som det gick. Vi förlorade med 10-2 och en stor besvikelse bland grabbarna. Nu ska vi inte snacka bort Tyrolds insats som var mycket bra, de hade ett grymt försvar som inte gav oss något utrymme att komma fram. Det var nog det bästa försvar vi någonsin mött men nästa gång ska vi slå dem.

 

Tack grabbar för en bra insats i Bygg-Ole Cup, vi gick till A-slutspel, bra jobbat.

 

Matz o Thomas